Ga naar hoofdinhoud

Nonstop is niet meer

Nonstop. Foto: Stoeterij Berkenbroeck

De BWP-ambassadeur Nonstop (Darco x Carneval) is op 30-jarige leeftijd overleden. Dat maakte eigenaar Michel Spaas van Stoeterij Berkenbroeck op zijn facebooksite bekend. De krachtige hengst presteerde op het hoogste niveau en heeft door de jaren heen veel naam gemaakt in de Belgische fokkerij.

Nonstop werd gefokt door Johan Van Oost en was een zoon van de met macht springende hengst Darco. Nonstop behaalde zijn eerste succes door het Belgische kampioenschap voor 6-jarige in Geves te winnen.  Daarna presteerde hij internationaal onder het zadel van Nelson Pessoa en Tony Hassman. Zo won hij meerdere grote prijzen, derby’s en krachtproeven waaronder die van Valkenswaard en Hamburg.

Nakomelingen in de sport

Bekende nakomelingen van Nonstop zijn onder andere Ulysse (mv. Jus de Pomme), wereldbekerwinnaar met Pius Schwizer. Vangelis S (mv. Fienschitt van de Richter), die de WB-finale sprong met Karl Cook en met Robert Smith deel uitmaakte van het Engelse team. Amai (mv. Bacara), die de GP van Aken op zijn naam schreef met Michael Whitaker. Abbervail van het Dingeshof (mv. Jus de Pomme) van Denis Lynch en het Grand Prix-paard Inonstop Van ’t Voorhof (mv. Fortuin z) onder de Zwitserse Arthur Gustavo Da Silva.

Bron: Horsesnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook