Ga naar hoofdinhoud

Noortje Radstake verkoopt Vitalis-veulen aan Thomas Müller

Vitale (Vitalis x Jazz) - Foto: Westfalenpferde

Op de Westfaalse veulenveiling in Münster-Handorf verkocht Noortje Radstake vanmiddag haar hengstveulen Vitale (Vitalis x Jazz x volle zus Florencio I) aan topvoetballer Thomas Müller. De FC Bayern München-spits, die door vrouw Lisa is aangestoken met paardenvirus, legde 17.000 euro neer voor het hengstveulen. Daarmee was Vitale niet de topper, die rol was weggelegd voor Fürstenklang (Fürstenball x Zack), die voor 59.000 euro van eigenaar wisselde. 

Daarmee was het hengstveulen het enige veulen dat over de 50.000 euro ging. Vette prijzen waren er ook voor Feuerherz (For Romance I x L’Espoir, 29.000 euro), Fashion Dream (Feinrich x Lauries Crusador xx, 26.000 euro), Franziskaner (Franziskus x Rock Forever, 24.500 euro) en Glenkenny (Grey Flanell x Sandro Hit, 23.000 euro).

Gemiddeld dik 10.000 euro voor dressuurveulens

Gemiddeld brachten de 73 verkochte dressuurveulens in Münster-Handorf 10.440 euro op. Bij de springveulens, die een paar dagen eerder werden geveild, lag het gemiddelde op 8.607 euro (32 verkochte veulens).

Topper van Diamant de Semilly

De topper bij de springveulens was Dioniz (Diamant de Semilly x Cornet Obolensky) met een prijs van 34.000 euro. Ook hier was er Nederlands succes: het op een na duurste veulen was de door Henk van Wijlick uit Velden gefokte Smadow (Stakkato Gold x Balou du Rouet) met een prijs van 16.000 euro.

Uitslag dressuurveulens

Uitslag springveulens

Collectie

Vitale

Fürstenklang

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook