Ga naar hoofdinhoud

Norbert prolongeert titel; Tsjalle fraaie reserve

Norbert 444 (Tsjerk x Hearke)
De negenjarige Friese sporthengst Norbert prolongeerde vandaag op de KFPS-hengstenkeuring in een afgeladen vol WTC Expo te Leeuwarden de titel van algemeen kampioen. Even daarvoor werd hij gehuldigd als kampioen bij de jongere hengsten. Mintse-zoon Tsjalle pakte vol overtuiging de algemeen reservetitel.

“Norbert is een opvallend mooie verschijning en laat telkens ook heel beste bewegingen zien. Voor ons duidelijk de kampioen qua exterieur, statuur en beweging. Tsjalle liet zich in de kampioenskeuring ook formidabel zien en kwam daarmee dicht in de buurt van Norbert, maar toch was er geen discussie over wie kampioen moest worden”, aldus juryvoorzitter Harrie Draaijer.

Norbert voerde eerder op de dag al zijn sterk bezette rubriek met leeftijdsgenoten aan en troefde daarna Tsjalle ook af in de strijd om de titel bij de hengsten die nog niet op afstammelingen zijn goedgekeurd. De zoon van Tsjerk werd door de eigenaren T. en J. van der Zee te Sint Jacobiparochie gefokt uit de model-preferente Amalia-Annie (v. Hearke).

De zevenjarige Tsjalle was in 2011 al algemeen reservekampioen en herhaalde dit kunststukje dus vandaag. De zoon van Mintse komt uit stermerrie Welmoed fan Fjildsicht (v. Brandus) en is in bezit van fokker G. Wijbenga-Meijer te Veenwouden en Age en Marieke Okkema te Siegerswoude. Tsjalle mag iets meer overtuigen in stap, maar liet een sterke draf zien.

Kampioen bij de oudere hengsten werd net als vorig jaar Beart (v. Jasper) van de gebroeders Van Manen te Ede en Rudy Rienstra te Wommels. “Een hengst die goed in het model staat en heel beste bewegingen liet zien”, aldus Draaijer. Beart was in 2006 algemeen kampioen en in 2008 en vorig jaar algemeen reservekampioen.

De reservetitel bij de oudere hengsten ging naar de vader van Beart: de achttienjarige sport-preferente Jasper (v. Olof) van fokker T. Wijma te Jislum. Keer op keer weet Jasper het publiek op zijn hand te krijgen. “De leeftijd begin je hem wel een beetje aan te zien, maar het blijft een fenomeen in beweging. Ook nu toont hij zich weer fantastisch”, aldus Draaijer. In 2002 pakte Jasper het algemeen kampioenschap.

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

 

 

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook