Ga naar hoofdinhoud

NRPS accepteert vierjarige Nequeen

Nequeen (v. Trafalgar) Fotograaf: Sandra Nieuwendijk

De hengstenkeuringscommissie van het NRPS heeft bij een advieskeuring de vierjarige dressuurhengst Nequeen (Trafalgar x Apache) van fokker en eigenaar Jurgen van der Meijden geaccepteerd. De hengst, die als driejarige ster werd verklaard, werd bij de recente keuring onder het zadel voorgesteld en toonde daarbij te beschikken over drie goede basisgangen en zeer veel talent als dressuurpaard.

De hengst met stokmaat 1,67m heeft sinds hij vorig jaar op de keuring ster werd verklaard een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Bij de recente keuring werd hij ook onder het zadel voorgesteld en toonde daarbij te beschikken over drie goede basisgangen en zeer veel talent als dressuurpaard.

Nauw verwant aan Verrichtingskampioen vorig jaar

De donkerbruine zoon van Trafalgar is als veulen ingeschreven met de naam Nequeen, maar krijgt nog een nieuwe naam. Hij komt uit de merrie Highness PROK (Apache x Samba Hit I, Kieni stam merrielijn 61) en is via grootmoeder Aqueeni nauw verwant aan de verrichtingskampioen van afgelopen jaar This is Naqueen en de eerder goedgekeurde For Moqueen, én het kampioensveulen van de Nationale keuring 2022. Deze T-Aqueeni stamt van This is Naqueen uit een kleindochter van Aqueeni.

Bron: Persbericht

Eén reactie op “NRPS accepteert vierjarige Nequeen

  • Hans M.

    Wordt het niet eens tijd om deze fokker eens nader te belichten met al zijn fokproducten? Ik heb This is Naqueen mogen zien tijdens de 2 daagse test voor het Oldenburgse Verband, alwaar hij ongelofelijk veel indruk maakte op de jury en vele toeschouwers, maar kennelijk doet deze fokker iets heel moois met zijn merries. Waarom niet goedgekeurd bij het KWPN?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook