NRW-staatshengst Fiano wordt losgelaten in het wild

Paarden in het Thüringeti gebied Foto: Thoms Lehmann

Dat Kristina Ankerhold, de nieuwe directrice van het Landgestüt Warendorf, schoon schip wil maken was al duidelijk. Ze deed dit voorjaar afstand van vijf hengsten, de oogappel van haar voorgangster Susanne Schmitt-Rimkus incluis. Nu laat ze zelfs een hengst los in het wild: de 19-jarige staatshengst Fiano (v. Fidermark) mag op zijn oude dag naar hartelust ‘wilde’ merries gaan dekken in het Thüringeti-gebied. In dat gebied leven honderden paarden praktisch in het wild. 

Op een oppervlakte van 2.500 hektare in Crawinkel leven zo rond de 600 paarden (voornamelijk warmbloeden) en zo’n 350 koeien. Fiano wordt daar nu losgelaten en mag voor nageslacht gaan zorgen. Sinds vijf jaar wordt een deel van de paarden in het gebied gevangen om geveild te worden. Dit jaar staat de veiling ook weer op het programma, op 3 oktober. Op deze veiling kunnen de paarden, die vaak prima geschikt zijn als rijpaard, voor een schappelijke prijs worden aangeschaft.

Lees ook:

Nieuwe Warendorfer directrice verkoopt oogappel van Rimkus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ReiterRevue

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.