Ga naar hoofdinhoud

NVK-kampioen topper Veulenveiling Midden-Nederland

Gemiddeld werd er gisteren 6.103,25 euro uitgegeven voor de rijpaardveulens op de veulenveiling Midden-Nederland, net iets minder dan de gemiddelde prijs van vorig jaar: 6.341,00 euro. Topper met een prijs van 27.000 euro werd de kampioen van de nationale veulenkeuring, Hero K. Charmeur levert met Hero K voor de derde keer dit jaar de topper in een veulenveiling, in Borculo en Deurne stond hij ook te boek als vader van de prijstoppers. 

Hero K (Charmeur x Silvano N) werd na een bod van Ad Valk van 27.000 euro afgeslagen. Hij tekende echter niet zelf af voor het bruine hengstveulen. Twee andere veulens brachten meer dan 10.000 euro in het laatje: History (Conaisseur x Havidoff) werd verkocht voor 15.000 euro en op  Hassan (Q Breitling S x Voltaire) werd 11.500 euro geboden. De laatstgenoemde was daarmee het duurste springgefokte veulen.

Waar de veiling van de rijpaardveulens wat moeizaam verliep, gingen de Friese veulens als warme broodjes over de toonbank. Gemiddeld werd 11.800 euro betaald voor de vijf Friese veulens. Topper was Olivier van de Boezem (Maurus x Time) met een prijs van 13.000 euro.

Lees vrijdag meer over de veulenveiling Midden-Nederland in De Paardenkrant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.