NVK-titel voor sterk bewegende Franklin-dochter Nina Ricci

Elf dressuurveulens verschenen opnieuw in de ring voor het formeren van de kopgroep op de NVK in Ermelo. Hoewel de plaatsing soms niet helemaal te volgen was, blonk er vandaag een veulen uit en dat was Nina Ricci (Franklin x Uphill), gefokt door en in eigendom van M.R. en A.R. van Norel. Na een goed optreden in de kampioenskeuring en een applaus van het publiek kon de titel haar niet meer ontgaan. 

“Opvallend is dat we vandaag veulens in de kopgroep hebben lopen die bijna allemaal een andere vader hebben. Daar is niet specifiek op geselecteerd, maar het geeft wel aan dat we een brede fokkerij hebben”, luidde het jurycommentaar.

Dream Boy levert reservekampioen

Het reservekampioenschap kwam op naam van Dream Boy-zoon Nightsky TH (mv. De Niro) van H.H.L.M. ter Huurne. Het rassige veulen beweegt mooi bergop en heeft daarnaast een correct fundament. De met souplesse en met name in galop overtuigende Nyandro JZ (Geniaal x Jazz) gefokt door en in eigendom van J. Zeewuster en erven JS de Jager uit Sleen, werd eerder veulenkampioen op de CK in Drenthe en bezette nu de derde plek.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.