Ga naar hoofdinhoud

Van den Oetelaar koopt helft van Unaniem

Exclusief
Een unieke foto: Kees van den Oetelaar op een paard, zijn nieuwe aanwinst Unaniem. Foto: Facebook Kees van den Oetelaar

Kees van den Oetelaar heeft de helft van de hengst Unaniem gekocht van Manfred von Allwörden. Unaniem sprong zelf internationaal onder Athina Onassis en Ben Schröder. De Numero Uno-zoon komt ter dekking bij de DSC Group, Team Nijhof en Lauw van Vliet. 

Van den Oetelaar haalde de hengst deze week in Duitsland bij Von Allwörden op, waar hij via verschillende omzwervingen terecht was gekomen. Lauw van Vliet en de BWG Stables van de broers Schröder verkochten Unaniem in 2011 aan Athina Onassis. Zij reed hem zelf in 2011 en 2012 maar na enkele teleurstellende resultaten werd de hulp van voormalig ruiter Ben Schröder ingeroepen.

Die kreeg hem weer onder het zadel en startte hem in 2013 en 2014. Onassis klom eind 2014 zelf weer in het zadel van Unaniem, maar zonder grote successen. Daarna verdween de Numero Uno-zoon een tijd van het toneel. In april 2016 liep Unaniem zijn laatste internationale wedstrijd. Een 1,30m-rubriek in Lummen. Weer onder Ben Schröder.

Goed fokkende hengst

“Unaniem is een erg goed fokkende hengst en ik ben blij dat ik hem nu weer beschikbaar kan stellen voor de fokkers in Nederland “, vertelt Van den Oetelaar.

Unaniem leverde onder andere de 1,60 m.-paarden Captain die onder de Poolse Zuzanna Gowin loopt, Cimano E van de Brit Robert Smith en Cooper van de Amerikaan Devin Ryan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Van den Oetelaar koopt helft van Unaniem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook