Oldenburg-International erkent Emir R

Emir R - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Emir R (Colman x Rubert R) is erkend door het springpaardenstamboek Oldenburg-International, dat meldt zijn mede-eigenaar Marthijs Brouwer. De door Stal Roelofs gefokte hengst maakt een serieuze opmars in de internationale sport onder Michael Greeve, zo werd hij onlangs derde in een 1,50-rubriek op CSI Eindhoven, tweede in de VHO Trofee op de KWPN Hengstenkeuring en won hij de Six Bars op Jumping Amsterdam (door als enige foutloos over 1,90m te gaan).

Emir R, in mede-eigendom van Aniek Diks, werd in 2012 ingeschreven bij het KWPN met 82,5 punten. Hij was toen nog van Stal Roelofs.

Vanaf mei 2016 brengt Michael Greeve de hengst in de sport uit en onder hem ontwikkelde hij zich tot een ware crack. Bij het KWPN heeft de hengst tot en met 2016 225 veulens voortgebracht.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.