Ga naar hoofdinhoud

Oldenburg-International in de lift

Oldenburg springpaardenstamboekHet nog vrij jonge springpaardenstamboek Oldenburg-International (OS) is flink in de lift. Hoewel er bij de springpaarden geen spectaculaire kampioen was als Le Champ ASK, die vorig jaar voor 1,1 miljoen verkocht werd aan Blue Hors, was de kwaliteit in de breedte zeer goed. “Het gaat duidelijk vooruit met ons stamboek”, vertelde Paul Schockemöhle, voorzitter van het springpaardenstamboek, na afloop. “We hebben een hele goede kwaliteit in de breedte en we hebben ook veel hengsten kunnen goedkeuren.”

Kampioen werd opnieuw een zoon van de hengst Last Man Standing, die vanaf volgend dekseizoen weer beschikbaar zal zijn voor de Duitse fokkerij via de Westfaalse station Holkenbrink. De bruine zoon van de schimmelhengst komt uit een moeder van Conteros x Caletto I en werd in de aansluitende veiling verkocht aan de Deense springruiter Andreas Schou, van het hengstenstation Schou en Skouboe. Paul Schockemöhle gaf nadien aan dat hij de zeer goed springende hengst voor de helft had gekocht.

De besluiten van de OS-keurcommissie waren zeer goed te volgen, van de 28 hengsten werden er twaalf gekeurd en zes geprimeerd. Alle geprimeerde hengsten lieten goede dingen zien over het hout.  Zeer opvallende hengsten waren catalogusnummer 72 (Stalypso x Couleur Rubin) en catalogusnummer 73 (Toulon x Padarco), die respectievelijk reservekampioen en vierde in de kampioenskeuring werden.

Geprimeerde hengsten Oldenburg-International
Cat.nr 49 Chacco Blue x Lancer III x Pinocchio – 1f-premie
Cat.nr 52 Check In x Landadel x Andiamo – 1e-premie
Cat.nr 54 Clarimo x Stauffenberg x Ahorn Z – 1c-premie
Cat.nr 61 Last Man Standing x Conteros x Caletto I – 1a-premie (Kampioen)
Cat.nr 72 Stalypso x Couleur Rubin x Caprilli – 1b-premie (Reservekampioen)
Cat.nr 73 Toulon x Padarco x Dimenos – 1d-premie

Bekijk de fotoserie van de geprimeerde hengsten.

Voor alle keurings- en veilingsuitslagen zie:
www.oldenburger-pferde.com

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Rick Helmink

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook