Ga naar hoofdinhoud

OS-keuring in één dag, dressuurhengsten twee dagen

Oldenburger Hengsttage 2020

Het Oldenburger Verband had er deze zomer al rekening mee gehouden dat een keuring met publiek dit jaar lastig zou worden en zo blijkt nu ook in november. Ook is het programma van de keuring, die volgende week op de agenda staat (19-22 november), anders dan andere jaren: de keuring voor springhengsten (OS) wordt in één dag afgewerkt, de keuring voor dressuurhengsten duurt twee dagen.

Donderdag 19 november is een drukke dag voor de 33 geselecteerde springhengsten voor de OS-keuring. Om 10.30 uur moeten ze op de straat verschijnen en om 12.30 uur begint het vrijspringen. Daarna wordt direct bekend gemaakt welke hengsten goedgekeurd en geprimeerd worden.

Dressuurhengsten

Vrijdag 20 november en zaterdag 21 november zijn dan de 33 springhengsten aan de beurt. Op vrijdag op de straat en aan de longe, op zaterdag bij het vrijbewegen. Aansluitend wordt bekend gemaakt welke hengsten goedgekeurd en geprimeerd zijn.

Online veiling

Zaterdagavond gaat de onlineveiling voor de hengsten dan ook live. Tot zondag 18.00 uur kan er geboden worden op de hengsten.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.