Ga naar hoofdinhoud

Overdreven springende hengst de ring uitgestuurd in Vechta

Foto: Oldenburger-Pferde.de
Op de hengstenkeuring van springpaardenstamboek Oldenburg-International kreeg fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof een groot applaus toen hij het vrijspringen vroegtijdig afbrak bij een hengst. De overdreven springende cat.nr 7 (Comfort x Lord Pezi) was volgens de Oldenburger hengstenkeuringscommissie niet te beoordelen. "Het spijt ons zeer, maar we zijn niet in staat dit paard objectief te beoordelen", zei Schleppinghof toen hij de hengst de ring uit stuurde.

Ook andere hengsten die een opvallende achterhandtechniek toonden, vingen bot bij de OS-hengstenkeuringscommissie. Zij werden niet goedgekeurd. Een voorbeeld daarvan was de door Bennie Wezenberg uit de moeder van C&G Arrayan, Grandessa (v. Grannus), gefokte Mistral  W (v. Diamant de Semilly). Deze hengst klapte zo overdreven uit dat hij meermaals in problemen kwam met de landing.

Cat.nr 7 v. Comfort

Mistral W

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Overdreven springende hengst de ring uitgestuurd in Vechta

  • Karel de Lange

    Goede actie van dhr Schulze-Schleppinghof om dit soort overdreven geprepareerde hengsten de ring uit te sturen. Afgezien van het feit dat deze ongebalanceerde manier ook bijzonder schadelijk voor een paard is, behoren deze jonge hengsten niet op de lappen lucht en op het idioot achteruit slaan maar hun taxeer – en balanceervermogen te worden beoordeeld. Bovendien wordt het publiek met zulke ordinaire handelarenpraktijken ook nog op het verkeerde been gezet als deze hengsten toch het groene licht verkrijgen.

  • jan jonas

    Ik ben het met Karel de Lange eens. Als het even voor het paard tegen zit houdt het paard er, een overstrekking van het kogelgewricht aan over, wat leidt naar kreupelheid. In het laatste filmpje is dat goed te zien, het paard oversprong zich.

  • Gia Wit

    God mag weten wat voor praktijken ze erop na houden in de training, achter gesloten deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.