Ga naar hoofdinhoud

Faraglioni ook kampioene bij driejarige merries en ruinen

Faraglioni (v. Feinrich) - Foto: Equitaris.de/dr. Tanja Becker

Faraglioni (Feinrich x Dormello), de kersverse kampioene van de Oldenburger elitekeuring, heeft op het Oldenburger Landesturnier ook het kampioenschap voor driejarige merries en ruinen gewonnen. Onder het zadel van de Britse ruiter Philly Roberts scoorde ze onder andere negens voor de draf en lichaamsbouw en een 9,5 voor haar galop.

Faraglioni liep in de merrietest al naar een 9,33 en bewees in het Oldenburger Landesschau wederom een merrie met uitzonderlijke kwaliteiten te zijn. De stand van opleiding werd beoordeeld met een acht, de stap leverde ‘slechts’ een 7,5 op, wat haar op gemiddeld een 8,6 bracht. Daarmee was het trouwens geen hele ruime overwinning, reservekampioene Rapunzel (Revolution x Quaterback) scoorde namelijk een 8,5. Bij de driejarige hengsten ging de zege naar Brandi Roenick met Debutant PS (Deparon x Zonik) van Paul Schockemöhle. De hengst kreeg negens voor de draf, galop en stand van opleiding en kwam uit op een 8,6.

Drie 9,5-en voor Fashion Prinz

First Date OLD (For Dance x Weltmeyer) liep naar de titel bij de vierjarige merries en ruinen. De merrie scoorde met Veronika Steinhof in het zadel een 8,8. Het hoogste cijfer (9,5) konden de juryleden kwijt voor haar opvallende stap. Bij de vierjarige hengsten was er een afgetekende zege voor Frederic Wandres en Fashion Prinz (Fürst Romancier x Sarkozy). De hengst, die overigens (nog) niet voor de dekdienst is goedgekeurd, kreeg drie (!) 9,5-en, voor de stap, draf en galop. Gemiddeld scoorde hij een 9,2.

Titels voor Extragold OLD, Fürst Bayram en Dos Amigos

Het kampioenschap voor vierjarige dressuurpaarden kwam op naam van Eike Bewerungen met Extragold OLD (Belissimo M x Rohdiamant), met een 8,3. Bij de vijfjarigen had Frederic Wandres nog een winnaar onder het zadel, namelijk Fürst Bayram (Fürstenball x Sir Donnerhall I). De hengst werd beoordeeld met een 8,8. De beste zesjarige was Dos Amigos (Dimaggio x Sir Donnerhall I). Leonie Richter stuurde de ruin naar een 8,4.

Lees ook:

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook