Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraanse miljoenenprijzen blijven uit in Oldenburg

Update
Cat.nr 25 (Don Diarado x Conthargos) Foto: Mark Gr. Feldhaus
Oldenburg kwam vaak in het nieuws met spectaculaire prijzen op de hengstenkeuring. Dit jaar is het allemaal wat minder, deels omdat de beste dressuurpaarden allemaal niet in de veiling kwamen. De topper is een springhengst: de OS-kampioenshengst cat.nr 25 (Don Diarado x Conthargos) werd voor 220.000 euro geveild aan Gestüt Drei Eichen. Bij de dressuurhengsten is cat.nr 73 Morricone III (Millennium x Rubin-Royal) de duurste. De tweede reservekampioen gaat voor 180.000 euro naar Landgestüt Celle. 

Over de ton ging ook cat.nr 1 (Aganix du Seigneur x Hickstead), zonder twijfel één van de beste springpaarden van de keuring. Deze hengst werd geveild voor 125.000 euro en gaat naar een internationale springstal. Precies 100.000 euro was er voor de tweede reservekampioen bij de springhengsten, cat.nr 8 (Casino Berlin x Conthargos). Hij werd gekocht door Johannes Heinrichs.

Dressuurhengsten

170.000 euro was er voor cat.nr 59 (For Romance x Fidertanz), die voor dat bedrag naar een stal in Letland gaat. De geprimeerde dressuurhengst cat.nr 56 (Floriscount x De Niro x Matcho AA) bracht 135.000 euro op en gaat voor dat bedrag naar Landgestüt Warendorf.

Eentje naar Nederland

Een goedgekeurde dressuurhengst komt naar Nederland: cat.nr 44 (Bordeaux x Sir Donnerhall I) voor 30.000 euro.

Gemiddeld 67.000 euro

Gemiddeld werd er voor de goedgekeurde hengsten 67.000 euro betaald. Bij de niet goedgekeurde hengsten lag die prijs rond de 23.000 euro.

Alle prijzen OL

Alle prijzen OS

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook