Ga naar hoofdinhoud

Uwe Heckmann overleden

Uwe Heckmann. Foto: Beelitz

De legendarische veilingmeester Uwe Heckmann is op de leeftijd van 73 jaar overleden. Met zijn persoonlijkheid vulde de rasechte entertainer de hele hal, of dat nu bij het Oldenburger Verband, bij de Trakehners, de Holsteiners of op de PSI-veiling was. Hij was geruchtmakend om de vrijpostige manier van veilen. Zum ersten, zum zweiten… zum dritten!’, dat riep Uwe Heckmann al vanaf de jaren ’80.

Iedereen die een veiling heeft bijgewoond waar Uwe Heckmann de hamer in hand had, zal waarschijnlijk met een glimlach kunnen terugdenken aan de charismatische veilingmeester. Sterker nog, er zullen veel mensen zijn die hem betitelen als de beste veilingmeester die er rondloopt. Zijn optredens waren legendarisch. Veel mensen kwamen niet eens naar de veiling om te kopen, maar voor een middagje vermaak door Heckmann.

Gustav Rau-medaille

In oktober 2019 kreeg Heckmann op de gala-avond van het Oldenburger Verband, waar hij veertig jaar veilingmeester en -manager was, twee gouden spelden en de Gustav Rau-medaille uitgereikt. Van heinde en verre kwamen honderden mensen om hem een laatste eer te bewijzen. Met staande ovaties bedankten ze Heckmann, die vanwege gezondheidsproblemen al enkele jaren niet meer veilde.

Bron: Horses.nl/Persbericht

Eén reactie op “Uwe Heckmann overleden

 • Hans Miedema

  Legendarisch, eigenzinnig en een echte handelsman….
  Lord Mecklenburg werd ooit geveild op de Oldenburgse Eliteveiling door Uwe Heckmann. Vooraf werd ons gevraagd voor welke prijs we netto onze Lord wilden laten….
  We wisten wel wie op t vinkentouw voor hem zat: een welbekende klant uit Frankrijk die het Selle Français nieuw leven wilde inblazen.

  Nog nooit zo snel tijdens de veiling het door ons gestelde bedrag zien halen en zien afslaan…. Vermakelijk, ook wel vreemd, maar eerlijk is eerlijk: wij kregen wat we wilden en de klant was kennelijk daarmee ook zeer tevreden en werd overbieden voorkomen, zoals ons later eens is gebeurd in NL.

  Zulke anekdotes bleken veel meer te bestaan en nog nooit iemand ontevreden gehoord. Dus Adieu Uwe, es geht Dir gut !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.