Ga naar hoofdinhoud

Vijf hengsten goedgekeurd op Oldenburger zadelkeuring, Formel Eins levert kampioen

Fynch Hatton (v. Formel Eins) - Foto: Oldenburger Verband
De zadelkeuring in Oldenburg, dit jaar al weer voor de achtste keer georganiseerd, leverde vijf goedgekeurde hengsten op. Kampioen in Vecht werd de driejarige Fynch Hatton (Formel Eins x Sir Donnerhall I), die van de testruiter een 10 ontving. Een directe zoon van Weltmeyer kreeg de reservetitel en een Bon Coeur-zoon werd als derde geplaatst. 

Het Oldenburger Verband, met fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof aan het hoofd, introduceerde acht jaar geleden de zadelkeuring om hengsten zo dichter bij het gebruiiksdoel te kunnen keuren. Het liefst zou Schulze-Schleppinghof, die overigens binnenkort met pensioen gaat, alleen nog maar hengsten onder het zadel keuren. Dat lukt nog niet, maar elk jaar wordt er toch een behoorlijk aantal hengsten aangemeld voor de zadelkeuring. Via de voorselectie kwamen er dit jaar veertien hengsten op de lijst te staan voor de zadelkeuring.

Vijf hengsten goedgekeurd

Van de dertien hengsten die op de keuring verschenen (één afgemeld) werden er vijf goedgekeurd in Vechta. De overtuigende kampioen was Fynch Hatton en achter hem mocht What’s Up (v. Weltmeyer), die ook ut een moeder van Sir Donnerhall I) komt aansluiten. De derde plaats was voor een Blue Hors-hengst: Bon Akzent (Bon Coeur x Akzent II). De overige twee goedgekeurde hengsten zijn San Diego (Santo Domingo x Donnerschwee) en een tweede zoon van Formel Eins: Focus (mv. Roman Nature).

Uitslag


Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook