Ga naar hoofdinhoud

Zirocco Blue VDL levert kampioen vijfjarigen

Jur Vrieling met Zirocco Blue. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Oldenburger Landesturnier is het kampioenschap voor vijfjarige springpaarden gewonnen door Kai Thomann en Ziroccocorte. Voor het vaderschap van deze hengst staat VDL-hengst Zirocco Blue (Mr. Blue x Voltaire) te boek. De schimmel kreeg een 8,9 voor het springen en bleef daarmee twee hengsten van Paul Schockemöhle de baas.

Chacoothargos PS (Chacoon Blue x Conthargos) sprong onder Philip Rüping naar een 8,7. Datzelfde cijfer was er voor Lennard Runge en Coblue PS (Cornet Colbert x Chacco Blue), maar de reservetitel ging naar eerstgenoemde. Voor Schockemöhle was er nog meer succes, want zijn hengst Diarado bracht ook de nummer vier, De Henry.

Moormann vs. Schockemöhle

Bij het kampioenschap voor zesjarigen waren de rollen omgedraaid. Daar liep een fokproduct van Rolf Moormann (ook de fokker en eigenaar van Ziroccocorte) naar het reservekampioenschap en ging de titel naar een van Schockemöhle. Deze Casa Lady Love PS (Casallco x Conthargos) sprong met Runge in de barrage foutloos rond in 38,63 seconden. Cornet’s Pezi (Cornet Obolensky x Lord Pezi) finishte in 39,09. Die reservetitel moest hij overigens wel delen: Caiphirinha (Clintissimo x Quality) van Gerd Sosath finishte in dezelfde tijd.

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook