Olof 315 en Norbert 444 Preferent verklaard

Norbert 444 (Tsjerk x Hearke)

Op de hengstenkeuring van het KFPS in Leeuwarden kregen twee bekende dekhengsten vandaag het Preferentschap toegekend. De in 2011 overleden Olof 315 (v. Reitse) en de nog volop in de dekdienst staande Norbert 444 (v. Tsjerk) werden door het stamboek in het zonnetje gezet.

Olof 315 werd gefokt door Theo Jansen uit Elst en was het grootste deel van zijn leven in eigendom van Frits de Jong uit Tjerkgaast, waar hij de dekdienst vervulde. De hengst heeft, ook via zijn preferente zoon Jasper 366 een belangrijke bijdrage geleverd aan de fokkerij, met name bij de verbetering van de beweging van het Friese paard.

Naar Amerika

Norbert 444 is sinds ruim een jaar in de Verenigde Staten gestationeerd. De Tsjerk-zoon werd gefokt door de familie Van der Zee. Het is één van de weinige hengsten die bij leven al preferent verklaard wordt. Norbert was drie jaar op rij  kampioen van de hengstenkeuring, in 2012, 2013 en 2014. Hij heeft inmiddels vijf goedgekeurde zonen. Zijn dochter Elsa Maaike was dit jaar de kampioene van de merriekeuring.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.