Ga naar hoofdinhoud

Olympia-Lusitano Rubi AR nu goedgekeurd bij het Oldenburger Stamboek

Gonçalo Carvalho met Rubi op de Spelen in LondenFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De bruine Lusitano-hengst Rubi AR (v.Batial) is een van de meest succesvolle in zijn soort op het gebied van zowel sport als fokkerij. Nu is de hengst ook erkend door het Oldenburger Stamboek. Dit meldt Rubi's eigenaar Christine Jacoberger op Facebook en het is aan St. Georg bevestigd door het stamboek.

Hoewel de 23-jarige Lusitano-hengst sinds 2020 niet meer voor de fokkerij wordt gebruikt, is er nog steeds hoogwaardig diepvriessperma beschikbaar. Rubi AR was met Gonçalo Carvalho in het zadel actief voor Portugal op verschillende kampioenschappen, zoals de Wereldruiterspelen in Kentucky 2010, de Europese Kampioenschappen in 2011, de Olympische Spelen in 2012 en het Europees Kampioenschap in 2013.

Pensioen in 2014

In 2014 werd de hengst met pensioen gestuurd. Het hoogtepunt van zijn carrière was de 16e plaats in de kür op muziek op de Olympische Spelen in Londen. De Lusitano-hengst is onder meer de vader van de schimmel Lusitano Coroado. Coroado kwam met Maria Caetano uit voor Portugal op de Wereldruiterspelen 2018, de Europese Kampioenschappen 2017 en 2019 en de Wereldbekerfinale 2019.

Bron: St. Georg/Facebook/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook