Ga naar hoofdinhoud

Oogst op tweede springdag valt wat tegen

Cat.nr 218 Padock du Plessis x Vainqueur. FOTO JACQUELINE VAN TARTWIJK
Kon gisteren nog de helft van de aangeboden springhengsten worden aangewezen voor de tweede bezichtiging, vandaag viel de oogst wat magerder uit. "We zagen vandaag weinig uitschieters naar boven", aldus juryvoorzitter Cor Loeffen.

Het begon vanmorgen op de straat met best wel wat aansprekende modellen. Ook qua afstamming leek deze dag met nakomelingen van onder meer Untouched, Tornesch en Starpower een interessante te worden. Maar in de kooi viel het niveau wat tegen.

Afgeleid

De twee zonen van Starpower overtuigden noch in galop, noch bij het springen. “Ze waren erg afgeleid”, vond ook Cor Loeffen. “Dat gaat natuurlijk dan ook ten koste van de galop. Kan goed zijn dat ze later onder het zadel wel goed tot hun recht komen.”

Ook de zonen van Tornesch imponeerden niet bij het springen.

Untouched

Van de onlangs overleden Grand Prix-hengst Untouched verschenen drie zeer verschillende zonen in de ring. Eén ervan was de beste springer van de dag, maar de jury vond deze cat.nr 258 Je Touche Pas (mv Balourado) qua model en ontwikkeling niet hengst-waardig. De aansprekende, goed ontwikkelde cat.nr 259 Jackass JK SR uit de stam van Berlin imponeerde niet genoeg bij het springen.

Numero Uno

Opnieuw bewees  Numero Uno met de doorverwezen cat.nrs 212 Jackson Paulowna en 215 Jager dat hij een stempelhengst is. Heel compleet is cat.nr 256 J. d’Angelo de Landetta (Untouchable x Burggraaf). Genetisch  interessant is de zoon van de Franse hengst Padock du Plessis die onder cat.nr 218 werd doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Deze goed ontwikkelde Jukebox springt een beetje op zijn eigen manier, maar hij toonde macht en kwaliteit.

NMK-moeders

De moeder van deze hengst was als driejarige vertegenwoordigd op de Nationale Merriekeuring. Datzelfde geldt voor de moeder van de goed springende cat.nr 261 Jagger HX (v. Ustinov). Deze Footlose HX (v. Bustique) was destijds zelfs springkampioene van de provincie Limburg, waarna zij op de NMK werd uitgeroepen tot nationaal kampioene.

Kijk hier voor alle doorverwezen hengsten.
Lees hier alles over de KWPN Hengstenkeuring 2016/2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook