Ga naar hoofdinhoud

Ook dit jaar winst voor Edaperty in Regio West

Tijdens de Centrale Keuring van regio West in Meerkerk was er dubbel winst voor Edaperty (v. Unieko) van Frasa uit Hagenstein. De vos werd gisteren kampioen bij de driejaringen en algemeen kampioen.  Edaperty viel op door een subliem voorbeengebruik en het dier maakte zich heel mooi in het front. Vorig jaar was Edaperty de beste onder de tweejarigen en werd teven Nationaal kampioen.

Ook dit jaar was de keuring in regio West een mix van KWPN-keuringen aan de hand en aangespannen rubrieken. Dit zorgde ervoor dat er veel publiek aanwezig was. Bij de KWPN-keuring aan de hand kwamen 14 driejarige tuigpaard merries voor de jury. Allen werden ster verklaard, zes mochten naar de kampioensformatie en vier kregen een uitnodiging voor de Nationale Keuring op de Nationale Tuigpaardendag op 18 augustus in Ermelo.

Tweede en reservekampioen werd Ellis (v. Unieko) van fokker Wouters uit Casteren en De Groot uit Giessenburg. Ellis kan goed draven, heeft een rijkfront  en is een paard met veel bloeddruk. Op de derde plaats stond de door Augustinus Ochten gefokte Eejoys A (v. Manno) van De Waal uit Montfoort. De vierde merrie die mee mag is de door Snellens uit Valkenswaard gefokte goed bewegende Ella-Lina  (v. PLain’s Liberator) van Calis uit Huizen

Zes tweejarige merries verschenen er gisteren de voor de jury. Alle dieren kregen een eerste premie, twee mogen naar de NTD. Freydessa (v. Vaandrager HBC) van Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht stond aan kop. Deze rassige merrie beweegt ruim en actievol.  Tweede stond Floriala (v. Aron HBC) van Leeuwis de Wit uit Wijngaarden die zich fijn showde. Haar moeder Urzela II won in handen van Anja van Zwienen op deze dag de rubriek eenspannen voor de boerenwagen.

Vier beste vier t/m zevenjarige keur/elitemerries gaan er naar de NTD. Op kop kwam de voormalig kampioen Colanda (v. Manno) van P. Rook uit Krimpen aan de IJssel en Stoeterij Embregts/Van der Gun uit Rijswijk. Hier dier is gefokt door Ammerlaan uit Delfgauw. In handen van Sabrina Melotty won Colanda even eerder op overtuigende wijze de regionale rubriek tuigpaarden gereden door dames. Naar de NTD mag verder Doraroodnoot (v. Manno) van Van de Weg uit Stoutenburg en de halfzussen Dimigemma Texel (v.Reflex M) en Cimigemma Texel (v. Vaandrager HBC), beiden uit Simigemma ster prok van Nando van f/g. N.P.C. Garritsen-Berkelaar uit De Cocksdorp. Beide vier t/m zevenjarige stamboekmerries werden ster. Op kop kwam de door Majoor, uit Eemnes, gefokte Cizolanda (Uromast).

Ook beide hengstveulens werden bekroond met een eerste premie en daarvan mag Hendrik (v. Manno) van. de Groot uit Leerdam naar de NVK. Van de acht merrieveulens ontvingen er zeven een eerste premie, drie gaan er naar de NVK. Op kop kwam Hendrini (v. Manno) van Kooyman uit Arkel. De andere twee zijn: Habika Bala (v. Waldemar) van Van Zessen uit Meerkerk en Hillydessa (v. Colonist) en zij komt uit Scodessa die ook de koploopster bij de tweejarigen leverde. Bij de late veulens was er een uitnodiging voor de NVK voor Hekerna (v. Colonist) van Zilfia’s Hoeve uit Houten. Zij werd algemeen veulenkampioen. Nog twee late veulens  ontvingen een eerste premie en één veulen ging huiswaarts met een tweede premie.

Bron: KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook