Ga naar hoofdinhoud

Ook Minderhoud kan met Dark President winnen

In Roosendaal was Dark President D&R de beste hengst in de zwaarste dressuurklasse van de Isah Hengstencompetitie. Vanmiddag in Zuidbroek zegevierde de Wynton-zoon onder de ruiter die hem ook al in Ermelo aan de start bracht, Hans Peter Minderhoud. Maar het meeste vuurwerk kwam uit onverwachte hoek. Cupido eindigde bij zijn debuut onder Diederik van Silfhout op de tweede plaats.

Met 86 punten hield een sterk marcherende Dark President zich nog net de Daddy Cool-zoon Cupido (85) van het lijf. De fraaie zwarte hengst liep tot voor zeer kort onder José van Haaren en maakte onder Diederik van Silfhout een zeer goede indruk. Gehoorzaam en goed bij de les liep hij naar een egaal hoge score, met een 9 voor de stap als uitschieter.

Desperado en Charmeur deelden de derde plaats (84). Beide hengsten liepen een zeer goede proef. Onder Emmelie Scholtens bleek Desperado gewonnen te hebben aan gedragenheid. Hij liep een mooie proef op Z1-niveau. In de ZZ-Zwaar toonde Charmeur zijn kracht, afdruk en houding. Met goed uitgevoerde oefeningen liet de Florencio-zoon zien talent te hebben voor het zwaardere werk. Het taktverlies in de verzamelde stap kostte hem een nog hogere klassering.

Dark Pleasure liep onder Gerdine Maree naar de vijfde plaats, gevolgd door Diego die grote vorderingen maakt onder Diederik van Silfhout.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook