Op de valreep vier springhengsten weg uit Ermelo Update

Jeremy (v. L'Arc de Triomphe) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Op de valreep hebben nog drie driejarige springhengsten en een vierjarige springhengst het voorjaarsverrichtingsonderzoek verlaten. Gisteren stonden nog 16 driejarige hengsten op de lijst met deelnemende hengsten, nu zijn dat er 13. Een dag voor het examen zijn de (al eerder naar huis gestuurde en vrijwillig deelnemende) Dokibo LN Z (v. Diamant de Semilly) van de Zweedse Louise Nyberg, Jeremy (v. L’Arc de Triomphe) van Egbert Schep en Jack Daniels VDL (v. Zapatero VDL) van de VDL Stud van de lijst verdwenen. Ook de vierjarige I’m Drake (v. Fusain du Defey) van Joop Aaldering en Kyra Swelheim staat niet meer op de lijst. 

In totaal doen dus 16 springhengsten examen morgen. Naast de dertien driejarige springhengsten, gaat het om drie oudere hengsten. Een vierjarige, een vijfjarige en een zesjarige. Op de lijst met dressuurhengsten staan nog steeds zes hengsten.

Update: Het KWPN laat weten dat de eigenaren de hengsten hebben teruggetrokken

Lees ook:

Verrichtingsonderzoek: Nog 28 hengsten in Ermelo

Klik hier voor de overzichtspagina van het verrichtingsonderzoek

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.