Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw nakomeling Cornet Obolensky veilingtopper

Cornet Obolensky x Ibisco Foto: Janne Bugtrup

Ook in Duitsland zijn de Cornet Obolensky veulens gewild. Tijdens de Holsteiner veulenveiling in Elmshorn was opnieuw een nakomeling van deze hengst de veilingtopper. Dit merrieveulen uit een Ibisco-moeder werd afgeslagen op 32.000 euro en blijft in Duitsland.

Tijdens de veulenveiling in Borculo was een Cornet Obolensky de veilingtopper. Ook tijdens de Starsale veulenveiling in Drachten werd een flinke prijs voor een nakomeling betaald.

Het tweede duurste veulen was de interessante schimmelhengst van Contender uit een volle zus van Ludger Beerbaum’s Chiara. Dit hengstveulen werd afgeslagen op 26.000 euro en vertrekt naar Zweden.

De gemiddelde prijs bij de veiling in Elmshorn was € 8.837,50. De kopers kwamen dit jaar uit Argentinië, Duitsland, Estland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Zweden, Hongarije en de Verenigde Staten.

Veulenveiling Behrendorf

Een dag eerder gooide het halfzusje van Glock’s Cognac Champblanc, de gouden medaille winnaar van Gerco Schröder, hoge ogen tijdens de veulenveiling in Behrendorf. Voor deze nakomeling van Adagio de Talma werd 22.500 euro neergeteld. Een De Niro hengstveulen uit een Heraldiek xx-moeder was met 17.500 euro het twee na duurste veulen. De gemiddelde prijs in Behrendorf was 7.664 euro.

Bron: Horses/Holsteiner Fohlenauktionen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook