Ga naar hoofdinhoud

Uiterste tevredenheid bij CK keuring in de Vrouwenpolder

Fokkerij
Foto Lonneke Ruesink

Petro Trommelen, inspecteur van de Centrale Keuring voor Zeeland, kijkt met veel tevredenheid terug naar de keuring die gisteren plaatvond in de Vrouwenpolder. Volgens Petro Trommelen was er opvallend veel kwaliteit in de breedte, met over het algemeen goed ontwikkelde modellen, die op een fijne en functionele manier konden bewegen, zowel bij het springen als de dressuur. Ook de dressuurveulens lieten een goede indruk achter. Alle drie de deelnemers aan de finale een uitnodiging kregen voor deelname aan de NMK.

Petro en zijn collega jury’s, Ine van Deurzen en Arie Hamoen, zetten in deze rubriek voor dressuurveulen het hoogbenige en sterk dravende hengstveulen High-Five (v. Charmeur) van De Feyter uit Axel aan kop. Bij de veulens in de springrichting viel die eer te beurt aan de rassige over veel uitstraling beschikkende Huwerna (v. Bubalu VDL) van Moens uit Aagtekerke.

De rubriek driejarige springpaarden was niet zo groot, hier werd het kampioenslint opgeëist door Evyjendy (v. Douglas) Walraven uit Veere. Even later werd zij ook Dagkampioen, de jury plaatste haar boven de beste van de vier tot en met zevenjarige stermerries, Diamond Zoetendaele (v. Unaniem) gefokt bij Textor uit Broekhuizenvorst en nu geregistreerd bij C. Lootens uit Maldegem.

Net als bij CK Zuid-Holland, ging er bij de driejarige dressuurpaarden een dochter van Ziësto aan kop. Deze rassige Efaya is gefokt en staat geregistreerd bij Telussa Baas uit Oostkapelle. Medegeregistreerden zijn Ruppert, van der Zijden, Maljaars, allen uit Putten. Voor al deze personen was het gisteren een erg goede dag. Evaya’s moeder, de elite preferente sportmerrie Papaya  (v. Jazz ) werd publiekelijk gehuldigd vanwege haar fraaie en getalenteerde nakomelingen. Een aantal daarvan verscheen in de ring voor een pakkende demonstratie.

Sport en fokkerij lijken in Zeeland duidelijk hand in hand te gaan, want ook in de selectie voor de Pavo Cup kon de jury, bestaande uit Karin Retera, Johan Hamminga en Ton de Kok, royaal paarden aanwijzen voor afvaardiging naar de halve finale in Ermelo. Zowel bij de vierjarigen als bij de vijfjarigen waren dat er vijf. In de eerste groep waren de hoogste punten, 84.5, voor Taxi Buuron Diva  (v. Vivaldi) van Van Loon-de Berg uit Kruisland en medegeregistreerd bij Corina Verbocht uit Halsteren, die zelf in het zadel van deze donkere vos zat. Dezelfde score was bij de vijfjarigen voor Hexagon’s Charon (v. Rubiquil), gefokt bij Weijs uit Veulen en geregistreerd bij Stal Hezagon in Schore. De donkere hengst werd deskundig voorgesteld door Thamar Zweistra.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook