Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven in Westfalen: dochters van Goldberg en Arezzo VDL vooraan

Gloria (v. Goldberg) - Foto: Equitaris/Wegener
Ze is nog maar net drie, maar heeft inmiddels al twee kampioenstitels te pakken. De Goldberg-dochter Gloria van Gestüt Gut Neuenhof won twee weken geleden in Lienen het Duitse merriekampioenschap en pakte gisteren op de Westfaalse Eliteschau opnieuw de titel. Achter haar twee dochters van Escolar. Bij de springmerries was de winst ook voor een dochter van een Hollandse hengst: Anika (v. Arezzo VDL)  van Heinrich Ramsbrock werd bovenaan gezet. 

Er was nog meer succes voor Gestüt Gut Neuenhof. Dr. Axel en Sandra Schürner, overigens ook de eigenaar van de hengst Goldberg zelf, zagen ook twee dochters van de ster van hun station in de top eindigen. Emilie Louisa MT (Escolar x De Niro) van Sissy Max-Theurer, in Lienen nog derde, mocht nu naar voren komen als reservekampioene en op plaats 3 ook een dochter van Escolar: Etiennette (Escolar x Rock Forever). Alsof dat nog niet genoeg was, nóg twee dochters van Escolar in de kampioensring. Estonia (mv. Florenciano) eindigde op de 6e plaats en Emma Peel (mv. Dimaggio) op plaats 7. Verder dochters van De Niro, San Amour, Vivaldi, Blue Hors Farrell en Don Frederic in de kopgroep.

Arezzo VDL-dochter vooraan bij springmerries

Heinrich Ramsbrock had de kampioene bij de springmerries te pakken met de sportieve schimmelmerrie Anika (Arezzo VDL x Calico), gevolgd door Daiquiri (Don Diarado x Cornado I) en Billie Jean (Bellini Royal x Collin L). Ook hier was er Gut Neuenhof-succes: Ciao Bella (Cristallo I x Carento) werd 4e.

Anika (v. Arezzo VDL) – Foto: Equitaris/Wegener

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

2 reacties op “Oranje boven in Westfalen: dochters van Goldberg en Arezzo VDL vooraan

  • Marley

    Het jubeltoontje in dit stuk mag wel een beetje minder, want beide paarden hebben op zn minst 50% Duits bloed!

  • Karel de Lange

    @Marley. En dan ook nog een hoop Arabische genen waar de KWPN niets van weten wilde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook