Ga naar hoofdinhoud

Orlando van de Heffinck overleden

Update exclusief
Orlando gefotografeerd op de stoeterij Tullstorp in Zweden bij Catharina Brink

Op 22-jarige leeftijd is de BWP-hengst en Grand Prix-paard Orlando van de Heffinck overleden. De zoon van Heartbreaker stierf aan de gevolgen van kanker. Hij verbleef de laatste jaren van zijn leven op de Tullstorp stoeterij in Zweden. Onder Dirk Demeersman en later met Darragh Kerins sprong de hengst op het hoogste niveau.

Orlando werd in 1996 geboren bij Daniel D’Haese in Eksaarde in België. De zoon van Heartbreaker komt uit de Darco-merrie Nefista van de Ruitershoeve. De merrie bracht ook het 1,60m-paard en BWP elite hengst Versace van de Ruitershoeve.

Gekocht op veiling Borculo

Als veulen kwam Orlando op de veulenveiling van Borculo en, vertelt Henk Nijhof jr aan Horses: “Samen met Hubert Hamelinck (hij tipte mij over het mooie Heartbreaker-veulen) en de gebroeders Bosch kochten wij het veulen. Later op de KWPN hengstenkeuring was Orlando een van de smaakmakers van de eerste bezichtiging en mocht naar Den Bosch. Door een OC kwam hij destijds bij het KWPN niet verder en ging hij naar België voor de keuring. Daar werd hij wel goedgekeurd.” In 2014 werd de KWPN geregistreerde Orlando tijdens de BWP hengstenkeuring uitgeroepen tot BWP Ambassadeur.

Naar HH Stables

Orlando ging goed in de sport. Nijhof: “Met Dirk Demeersman heeft hij goed gesprongen, op achtjarige leeftijd won hij al meerdere 1,50m-parcoursen. Daarvoor als jong paard scoorde hij al hoog in de jonge paarden rubrieken. De HH Stables boden toen zoveel geld dat hij naar Amerika werd verkocht. Tot die tijd zijn we met ons drieën eigenaar van de hengst gebleven.”

Ohlala

In de fokkerij leverde de hengst de nodige internationale springpaarden. De bekendsten zijn wel Ohlala van Lauren Hough en de winnaar van het goud bij de zesjarigen in Lanaken in 2013, Gangster de Longchamps.

Bintang II uit Orlando-moeder

Ook als vader van verschillende merries heeft Orlando invloed op de springpaardenfokkerij. Zo is zijn kleinzoon Bintang II van Laura Renwick uiterst succesvol tot op 1,60m-niveau.

Bron Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook