OS-hengst Checkter scoort 9.66 in sporttest

In de sporttest voor vier- en vijfjarige hengsten , dit weekend in München-Riem haalde de hengst Checkter bijna de ideaal score. Met onder meer een 10 voor de manier van springen kwam de zoon van Cellestial uit op 9.66 en was daarmee de beste van de test.

Station Böckmann heeft de vierjarige Checkter zelf gefokt en Gilbert Böckmann stelde de in Oldenburg goedgekeurde hengst voor. Naast de 10 voor de manier van springen kreeg de Cellestial-zoon een 9.6 voor vermogen en de totale indruk.Voor de rittigkeit een 9.8 en voor de galop een 9.2. Het eindtotaal kwam uit op 9.66.

Twee internationale springpaarden

Checkter is een zoon van de Lord Pezi-merrie Ilonka die van Cordalme Z twee internationale springpaarden bracht, Ckeck In 2 (GP onder Samantha McIntosh) en Check Up 3 (1,45m onder Vincent Elbers).

Duurste springhengst

Met 8.91 kwam Cornet’s Call out als tweede uit de sporttest en was de beste vijfjarige. Hij kreeg een 9.2 voor de manier van springen en twee een 9 voor vermogen en totaalindruk. De zoon van Cornet Oboblensky was de duurste springhengst op de veiling van de Zuid-Duitse hengstenkeuring, hij bracht 160.000 euro op.

Dimitroff beste vierjarige

Zowel bij de vier- als de vijfjarige dressuurhengsten had Gestüt Vorwerk de winnaar. Bij de vierjarigen was dat Dimitroff. De Hannoveraans gefokte hengst van Dimaggio was op de Westfaalse keuring reservekampioen. In de veiling kwam hij voor 430.000 euro in handen van Sissy Max-Theurer, de Oostenrijkse die achter Gestüt Vorwerk staat. De hengst kreeg een 8 voor de draf, een 8.7 voor de galop en voor de stap een 8.8. De rittigkeit werd met 8.5 beoordeeld en voor de totaalindruk kreeg hij een 8.7. In totaal kwam Dimitroff uit op 8.52.

Opnieuw Gestüt Vorwerk

De Rheinlander Villeneuve werd met 8,88 de beste vijfjarige. De zoon van Vitalis kreeg voor alle onderdelen een 9, behalve voor de stap die met 8.4 werd beoordeeld. Villeneuve was de reservekampioen van de Westfaalse keuring in 2014 en werd voor 270.000 euro aangeschaft door Sissy Max-Theurer.

Kijk hier voor alle uitslagen van de sporttesten.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.