Ga naar hoofdinhoud

Ruim 100 nieuw te keuren Welsh-hengsten op CHK

De jaarlijkse hengstenkeuring van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS) is deze vrijdag en zaterdag, 12 en 13 februari, in Ermelo. In de verschillende secties zijn over de honderd nieuw te keuren hengsten ingeschreven. Het overgrote deel daarvan is traditiegetrouw drie jaar. Ook dit jaar weer volop Nederlands gefokte hengsten, aangevuld met uit Groot-Brittannië geïmporteerde pony's.

De sectie A is, met een kleine meerderheid, het best vertegenwoordigd met een totaal van 38. Negen daarvan zijn vier jaar of ouder. Bij de 29 driejarige hengsten zijn veel verschillende vaders te zien. Heniarth Quinell is met drie zonen aanvoerder.

Er zijn 31 nieuw te keuren NWR-hengsten opgegeven. Orchard Wildeman (v. Orchard Red Prince) is met elf zonen verreweg het sterkst vertegenwoordigd. In de sectie B zijn 26 driejarige hengsten ingeschreven en drie oudere. Bij de driejarigen is de invloed van Boston Bonaparte (v. Arndell Right Royal) enorm.

Een mooi aantal van zeven driejarige en drie oudere hengsten komt ter keuring in de sectie Welsh Partbred. In de secties C en D zijn geen nieuwe hengsten opgegeven, alleen reeds goedgekeurde.

Bekijk hier de dagindeling
Bekijk hier de groepsindeling van de nieuw te keuren hengsten

Op de website van het NWPCS is de keuring via livestream live te volgen

Bron: Horses.nl-Paardenkrant

Gerelateerd:
Welsh Stamboek evalueert en optimaliseert fokplannen – 26 januari 2016
Alle zes NWR-hengsten geslaagd voor verrichtingsonderzoek – 19 april 2015
Spoorzicht’s Hilfiger algemeen kampioen hengstenkeuring NWPCS – 14 februari 2015
Orchard Boginov algemeen dagkampioen hengstenkeuring NWPCS – 17 februari 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook