Ga naar hoofdinhoud

Painted Pride teruggetrokken uit NRPS verrichtingsonderzoek

Painted Pride (v. Painted Black). Foto: Sandra Nieuwendijk / NRPS

Het NRPS verrichtingsonderzoek stond gisteren in het teken van de derde beoordelingsdag. De hengsten werden in Ermelo onder het zadel getest door gastruiters Liza Tiebot, Linda Verwaal en Kristian Houwen. Voor de eigenaar van Painted Pride (Painted Black x Redford) was het optreden aanleiding om de hengst uit het onderzoek terug te trekken en uitstel aan te vragen tot volgend jaar.

Naast Painted Pride waren op deze derde beoordelingsdag de hengsten Especial (v. Everdale), Escobar (v. El Capone), Stiffelio (v. San Amour I), Jason (v. Johnson), Brad Pitt (v. Brandon), Winston (v. Wynton) en Florance (v. Fürstenball) aanwezig.

Apache-zoon opnieuw afwezig

Afwezig bleef All You Want (v. Apache). Deze hengst werd voor de vorige verrichtingsdag op 18 oktober ook al afgemeld.

Springhengsten

Bij de springhengsten was Ingar Endy VDE (v. Cardento) verhinderd. Hij zal het gevraagde van deze derde dag tonen op de inhaaldag (11 december). Aanwezig waren Quebec (v. Qlassic Bois Margot), Dencognito V (v. Dakar VDL) en Collistar (v. Catoki).  Novak (v. Nabab de Reve) heeft uitstel gekregen.

Ponyhengsten

Beide ponyhengsten Lance (v. Leuns Veld’s Xantos) en Flint Fortuna ZH (v. First Stayerhof’s Ramzi H) lieten zich naar behoren zien.

Gastruiters

De hengsten kwamen eerst met hun eigen ruiter in de baan om de vorderingen sinds de vorige beoordeling aan de commissie te tonen. Daarna nam een van de gastruiters plaats in het zadel om de hengsten aan te voelen. De dressuurhengsten werden getest door Liza Tiebot en Linda Verwaal. Tiebot en haar aanstaande echtgenoot Kristian Houwen namen de springhengsten voor hun rekening.

Examen

Op 12 en 13 januari doen de hengsten eindexamen.

Klik hier voor meer informatie over het NRPS-verrichtingsonderzoek

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NRPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook