Ga naar hoofdinhoud

Pavo Cup België: 85 punten voor Zhivago-zoon Genie

Pavo Cup voorselectie België
De laatste Centrale Keuring van dit seizoen, die van de KWPN-afdeling België in Turnhout, is begonnen met de voorselectie voor de Pavo Cup. Dat dit de laatste is, is te merken: er werd een flink aantal tickets voor Ermelo uitgedeeld. De hoogste punten bij de zesjarigen werden door het juryteam, bestaande uit Jan Wolfs en Karin Retera, gegeven aan Genie (v. Zhivago) met Ainhoa Prado. De hengst van Dominique Mohimont scoorde 85 punten.  Zeven zesjarigen scoorden hoog genoeg voor een Ermelo-ticket, bij de vijfjarigen waren dat er zes en bij de vierjarigen maar liefst 13.

Karin Retera loofde de deelnemers voor hun fijne wijze van rijden en de paarden vanwege hun kwaliteiten. “Wij hebben vandaag een mooi groep zesjarigen kunnen selecteren voor Ermelo. We hebben daarbij gelet op goed ontwikkelde paarden, die passen in het moderne dressuurpaardenmodel. Die beschikken over een correcte bewegingsvorm, waarbij in alle drie de basisgangen zuiverheid, balans en kracht te zien is. Daarbij kijken we naar het vermogen om te sluiten en weer te verruimen. En natuurlijk, ook heel belangrijk, de instelling van de paarden, hun ‘go’ en bewerkbaarheid.”

Genie en Graaf Leatherdale T

De hoogste punten in het gezelschap, 85, gingen naar Genie, een zoon van Zhivago uit elitemerrie Zuloma (v.Sandro Hit). De goed ontwikkelde bruine hengst is gefokt bij Sietse van Dellen uit Opende en staat geregistreerd bij D. Mohimont uit Liége. Hij werd aansprekend voorgesteld door Ainhoa Prada. De tweede score, 83, was voor Graaf Leatherdale T (Lord Leatherdale x Kennedy), gefokt door W.H.J. Timmers uit Volkel, geregistreerd bij Dressage Promotion in Loenhout en op fijne wijze voorgereden door Charlotte Fry.

Vijfjarigen: 80 punten voor Hupadoeska en Hilltop

Bij de vijfjarigen kwamen twee paarden aan een score van 80 punten. Dat waren de door A.S.M. Bijvelds en P.G. Bijvelds gefokte Hupadoeska (Dancer x Jazz) onder Mascha van Es en de door M.A. de Groot (eveneens uit Erp!) gefokte Harmeur G (Charmeur x Tuschinski) met Cindy van Vugt.

Vierjarigen: hoogste score voor Iskander

Bij de vierjarigen kregen dertienpaarden een ticket voor Ermelo. De hoogste punten werden hier vergeven aan Iskander (Apache x Inspekteur). Het fokproduct van familie De Mol uit Loosbroek scoorde onder Femke de Laat 83 punten. 80 punten waren er voor de NRPS-goedgekeurde Fireball (Fürstenball x San Remo) onder het zadel van Franka Loos.

Startlijsten en uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook