Ga naar hoofdinhoud

Pavo Cup Drenthe: Het regent tickets voor de halve finale

De vierjarigen in de Pavo Cup voorselectie in Zuidwolde
Waar Brabant in gebreke bleef als het ging om doorverwijzingen in de Pavo Cup, heeft Drenthe ze wel! Of de jury is nu, richting het einde van de voorselectie, bang dat de halve finale niet gevuld wordt. Hoe het ook zij, maar liefst tien (!) zesjarigen, zes vierjarigen en vier vijfjarigen mogen door naar Ermelo. Twee paarden ontvingen van de jury 86 punten, de vierjarige Hoogadel (die vanwege zijn Duitse registratie niet door mag) en de zesjarige Jolene, die ook een Duits levensnummer heeft maar ook bij het KWPN in het stamboek is opgenomen als elitemerrie.

Twee keer vergaf de jury 86 punten op de Centrale Keuring van Drenthe op CH De Wolden. Aan de vierjarige Hoogadel (Hofrat x Del Pierro) met Marjan Hooge en aan de zesjarige Jolene (Jazz x Fidertanz) met Nars Gottmer. Alleen die laatste mag door.

Dat geldt niet voor de zesjarige met 80 punten beoordeelde Goodwill STH (v. Bordeaux) met Nicky Snijder, eveneens een Duitser. Bij de vierjarigen valt ook Dantes Glory (v. Don Juan de Hus) met Anouk Noordman (76 pt) buiten de boot.

Goldenboy Vinckenburgh 85 punten

Nars Gottmer, die tegenwoordig zijn stal runt op het bedrijf van Matty Marissink, reed bij de zesjarigen ook naar de op een na hoogste score van 85 punten. Met Goldenboy Vinckenburgh (Apache x Olivi) deed hij dat. Door mogen ook: Lumen Gandhi (v. Charmeur, 83 pt) met Laura Zwart, Galina (v. Bordeaux, 82 pt) met Judith Ribbels, Godiree (v. Apache, 77 pt) met Esmee Janssen, Geneve D (v. Jazz, 76pt) met Laura Petersen, Glory Days (v. Jazz, 76 pt) met Yvonne Snieder, de NRPS goedgekeurde Aswin van de Fryochaborg (v. Andretti, 76 pt) met Laura Zwart, Guernsey (v. Querly Elvis, 75 pt) met Nicole Ekkerink en G. Akkermans Gio Black (v. Andretti, 75 pt) met Dominique Veenstra.

Zes vierjarigen

Bij de vierjarigen geeft de jury zes tickets: aan Idem Dito (v. Wynton, 83 pt) met Marjan Hooge, Indicover Vrouwe (v. Fürst Romancier, 82 pt) met Laura van Heuvelen, I-Catcher (v. Johnson, 80 pt) met Astrid Reinders, Indian (v. Apache, 78 pt) met Mandy Dokter en Ivy (v. Davino V.O.D., 76 pt) met Astrid Reinders.

Vier vijfjarigen

Bij de vijfjarigen zijn de hoogste punten (82) voor Homerus P (v. Negro) met opnieuw Marjan Hooge. Hatsjoe du Bal (v. Negro) met Dagmar van ’t Land en Hummer (v. Andretti) met Esmee Janssen worden beide met 80 punten beoordeeld. 76 punten worden vergeven aan Haciëndo (v. Bretton Woods) en Rom Vermunt.

Halfbroer Jerveaux niet door

Hernandez de Baian (Totilas x Jazz x Ulft), die door familie Beijer werd gefokt uit de moeder van de dit voorjaar goedgekeurde Jervaux (v. Ferdeaux), werd in Drenthe ook voorgesteld. Paradressuurruiter Frank Hosmar reed hem naar 72 punten, niet genoeg voor een uitnodiging voor de halve finale.

Startlijst Pavo Cup voorselectie Drenthe
Uitslagen Pavo Cup voorselectie Drenthe (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook