Ga naar hoofdinhoud

PAVO-finaliste Ho Timeless Good 89 punten in IBOP

Ho Timeless Good R, Eline van Egmond Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Twaalf dressuurpaarden en vijf springpaarden deden hun IBOP-test in Vlaardingen. De Fürst Romancier-dochter Ho Timeless Good R.E was de uitschieter van de dag, de vierjarige merrie van C. Heemskerk uit Rijnsburg kreeg 89 punten van de juryleden Dirk Reijne en Marcel Beukers.

Dirk Reijne vond Ho Timeless Good R.E ‘de klapper van de dag’, en hij vervolgde: “Alleen voor de galop kreeg zij een 8,5, voor de overige onderdelen een 9. Echt een heel fijn paard met veel uitstraling.” De merrie van Heemskerk was afgelopen zomer finaliste in de PAVO-Cup. Haar moeder Timeless Good (v. Goodtimes) is zowel sport-springen als -dressuur en komt uit een Holsteinse merrielijn.

Ibistrona (v. Don Tango) kreeg een halve punt minder voor haar verrichting. De driejarige merrie van Paardencentrum De Dalhoeve uit Wamel kreeg 88,5 waaronder een 9,5 voor de draf en een 9 voor souplesse. Ibistrona komt uit de Hastrona-stam. Uit de lijn komen de KWPN-hengst Nexxus (v. Wall Street) en de AES gekeurde Weltgang (v. Wup).

Nico van Maaswaal fokte Eye of the Apple uit de Grand Prix-merrie Oogappel. De dochter van Jazz, nu in Belgische handen, scoorde 81 punten met onder andere een 9 voor haar draf. Het Grand Prix-paard en in België gekeurde Sierappel (v. Montecristo) is een halfbroer van Oogappel.

Het vierde dressuurpaard die boven de 80 punten scoorde was de Wynton-dochter Ivita Whispering. Deze merrie is ook van Paardencentrum De Dalhoeve en ze slaagde met precies 80 punten. De driejarige kreeg een 8,5 voor de rijd- en bewerkbaarheid en voor de basisgangen een 8. Uit de moederlijn komen voornamelijk topspringpaarden, zoals de 1,60m-paarden Nouvelle (v. Solitair) van Laura Kraut en Wings Sublieme (v. Oklund) van Ben Maher.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook