Ga naar hoofdinhoud

Pessoa’s Rebozo in Frankrijk ter dekking

De hengst Rebozo, die met de Braziliaanse ruiter Rodrigo Pessoa uiterst succesvol was, is afgelopen week naar Frankrijk verhuisd. Hij zal ter dekking komen te staan bij Groupe France Elevage in Falaise. 

“We hebben een goede samenwerking met GFE en Arnaud Evain, die ook onze hengst Orlando de laatste vier jaar ter dekking had. Voor Rebozo is dit de beste plaats, ook omdat hij een zoon is van een bekende Selle Francais-hengst”, waarmee Quentin Judge, van eigenaar de Double H Farms, doelt op Dollar de la Pierre.

Pessoa kreeg de dertienjarige hengst in 2010 onder het zadel. Dat jaar debuteerden ze in Wellington en werden derde met het Braziliaanse team in de Nations Cup in Rome. In 2012 werd de combinatie individueel 22e op de Olympische Spelen in Londen en bezetten ze met het team de achtste plaats.

Rebozo werd wereldberoemd toen hij bij de laatste vier eindige van de wereldruiterspelen in Kentucky in 2010. Hij maakte toen deel uit van de legendarische paardenwissel met Eric Lamaze en Hickstead, Philippe Lejeune en Vigo d’Arsouilles en Abdullah Al Sharbatly en Seldana di Campalto. Rebozo en Pessoa eindigden als vierde.

Bron: Horses/ Noelle Floyd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.