Ga naar hoofdinhoud

Platzer: ‘Trouw zijn aan onze fokkers betaalt zich uit’

Exclusief
Foto: Facebook Starsale Auctions
Gemiddeld werd er afgelopen vrijdag 10.095 euro betaald voor de veulens op de Starsale in Drachten, een stijging van bijna 3.000 euro ten opzichte van vorig jaar. Volgens Ben Platzer, sinds 2014 voorzitter van de veiling, heeft dat onder andere te maken met de trouw aan de eigen fokkers. "Andere organisaties zoeken veulens in het buitenland. Wij willen die dat die buitenlanders hier de veulens van onze fokkers kopen." Lees in Paardenkrant-Horses.nl van deze week het hele interview met Ben Platzer. 

“Toen ik begon bij de Starsale heb ik me afgevraagd wat een veiling nu eigenlijk is? Voor mij is het niets meer dan het bij elkaar brengen van fokkers en afnemers”, vertelt Platzer. “Het succes nu komt niet uit de lucht vallen. Wij zijn eigenlijk het hele jaar bezig met het onderhouden van onze netwerken. Daar investeren we veel tijd in.”

Trouw aan eigen fokkers

“Organisaties van andere veulenveilingen zoeken ook veulens in het buitenland. Ze halen veulens uit Frankrijk of Denemarken en verkopen ze dan hier. Wij willen juist dat die kopers uit Frankrijk en Denemarken hier komen om de veulens van onze fokkers te kopen.”

Strenge selectie

Ook de strenge selectie is één van succesfactoren volgens Platzer. “We selecteren heel streng op sport. We willen veulens verkopen die het later gaan doen in de sport. We willen dat prestatie aantoonbaar dichtbij in de pedigree hebben, Doede Santema zit daar voor ons bovenop.”

Alles kwam bij elkaar

“Alles kwam afgelopen vrijdag bij elkaar”, zegt Platzer. “De fokkers gingen tevreden naar huis en dat is toch uiteindelijk waar je het voor doet. En er hing een goede sfeer. Veel vrijwilligers zeiden: ’tot volgend jaar!’ toen ze naar huis gingen. Dat maakt mij als voorzitter ook blij.”

Lees het hele interview met Ben Platzer en familie Ter Schure, fokkers van het duurste veulen Lusandra T.S. (v. Cornet Obolensky) in Paardenkrant-Horses.nl. Nu al online beschikbaar en donderdag in de papieren versie. Nog geen abonnement? Klik hier. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.