Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven op Rheinlandse ponykeuring: een Nederlandse kampioenen en twee premiehengsten

Harvey's Dream of Gold (v. Hesselteichs Golden Dream) Foto: PicturePure

Nederlandse fokkers en eigenaren waren afgelopen weekend succesvol op de Rheinlandse ponykeuring. Bij de Fjorden ging de door Hengstenhouderij Hestegaarden gefokte Walter (Kamilas Tord x Manus) met de kampioenssjerp aan de haal en ook de Appaloosa pony Runner vd Jachthoeven van S. Hordijk werd kampioen. Bij de rijpony's waren er premies voor twee hengsten van Stal het Gruyter van Erik Braat en tenslotte werden nog een stel Nederlandse pony's goedgekeurd.

De kampioenshengst bij de Fjorden, Walter, werd door de jury beschreven als een hengst met ontzettend elastische bewegingen die je bij de Fjorden in die vorm maar heel zelden tegenkomt. De door W.J. van Run gefokte Runner vd Jachthoeven, die bij de partbred Shetlandpony’s werd voorgesteld, werd geprezen om zijn uiterst sportieve type, edele hoofd en bovengemiddelde souplesse in beweging.

Goedgekeurd bij de Shetlanders werden de door G.J. Rensink gefokte Opium vd Vaathorst van M.T.A. Kramp en Lars van Strikkenhof van B. Ruiter (die ook Lord van de Zanhoven erkend kreeg).

New Forester

Bij de rijpony’s was de premie voor de zuiver New Forest gefokte cat.nr 36 Heihoeve’s Neptunus (Gruyters Bruno Mars x Kantjes Ronaldo) van Erik Braat bijzonder. De hengstenkeuringscommissie beschreef deze hengst als modern, edel en sportief en met ongelooflijk veel actie en lichaamsgebruik bewegend. Fokker is A. Bosch uit Berlicum en mede-eigenaar J.A.M. Bosch.

Heihoeve’s Neptunes (v. Gruyters Bruno Mars) Foto: PicturePure

Erik Braat kreeg ook een premie voor cat.nr 56 Harvey’s Dream of Gold (Hesselteich’s Golden Dream x Don Cremello du Bois), die werd gefokt door T. van Erp uit St Hubert. Nog een Nederlands succes was er met de goedkeuring van Niandro JVDB (v. FS Numero Uno) van fokker Jessica van den Berg.

Twee goedgekeurde Welshpony’s voor Ysselvliedt

Stal Ysselvliedt Welsh Ponies van Harold en Yvette Zoet uit Wezep stelde twee Welsh hengsten voor en beide werden goedgekeurd als stamboekhengst.

Op zaterdag 4 maart verscheen de blonde vos Welsh sectie A hengst Ysselvliedts Nantwich voor de jury. Nantwich is een zoon van Sunwillow Troy uit de Ysselvliedts Helcyon dochter Ysselvliedts Nanischa. Nantwich liet een stokmaat van 1.15 m. noteren en werd door de jury omschreven als een mooie typische Welsh A hengst met een mooi hoofd, front en goede bewegingen die met een sterk achterbeen getoond werden.

Ysselvliedts Nantwich Foto: Ysselvliedt Welsh Ponies

Op zondag 5 februari trad de 4 jarige voshengst Renaissance Plantagenet aan voor de jury, De door Jean Luc Kumpen in België gefokte Welsh sectie B hengst liet een stokmaat van 1.35 m. noteren. Hij is een zoon van Waxwing Perrin uit de Carwed Charmer, Hafodyresgob Posh spice. Welsh sectie B hengsten moeten in Rheinland ook vrijspringen en dit deed hij met verve. De jury vond Plantagenet een aansprekende sectie B hengst met ruime beweging met veel balans getoond.

Plantagenet Foto: Ysselvliedt Welsh Ponies

De kampioen van de keuring kwam (zoals al zo vaak) van Ferienhof Stücker. Familie Wilbers kreeg het kampioenslint bij cat.nr 55 (FS Clarimo x FS Numero Uno) en de reservetitel ging naar Dear Mr Date AT (Dating AT NRW x FS Numero Uno) van een andere zeer succesvolle ponyfokker: Adolf Theo Schurf.

Complete uitslag zaterdag

Complete uitslag zondag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.