Ga naar hoofdinhoud

Presley Boy en Talan ter dekking bij Schockemöhle

Dekstation Schockemöhle heeft de Concorde-zonen Presley Boy en Talan toegevoegd aan zijn hengstenstapel. Presley Boy heeft een imposante carrière achter de rug onder Jaime Azcarraga en daarna met Khaled Al Eid. Talan begon zijn loopbaan onder Robert Smith en is nu onder het zadel van Abdullah Al Sharbatly.

De Mexicaan Jaime Azcarraga kocht Presley Boy aan bij de Nederlander Hank Melse en boekte vele successen met de hengst. In 2010 verkocht Azcarraga het fokproduct van A. de Koning uit Nuland aan de hippische federatie van Saoedie-Arabië, waardoor de Olympische springruiter Khaled Al Eid in het zadel kwam van de Concorde-zoon. Ze wonnen de vijfsterren Grote Prijs van Gijon, werden tweede in de Global Champions Tour Grote Prijs van Abu Dhabi en werden individueel twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky.

Uit de sport

In 2012 ging het mis met de sportcarrière van Presley Boy en vlak voor de Olympische Spelen van Londen werd hij uit de sport gehaald. In 2014 moest de hengst op zeventienjarige leeftijd worden ingeslapen.

Talan

Talan werd in 2000 bij de familie Heida in Oldeholtpade geboren. De KWPN-hengst kwam bij de Brit Robert Smith onder het zadel. Met hem viel hij regelmatig in de prijzen tijdens Grote Prijzen en nam in 2010 nog deel aan de Wereldruiterspelen in Lexington.

Wel Asian Games

Op de valreep werd Talan door de Saoedi-Arabische Prins Faisal Al Shalan aangeschaft voor de Spelen van Londen, maar daar kwam het paar niet in actie. Wel nam de Prins met Talan deel aan de Asian Games. In het stadion van de Koreaanse plaats Incheon werd de ruiter individueel vijfde en eindigde hij met het team op de tweede plaats.

Onder Al Sharbatly

In 2015 nam Abdullah Al Sharbatly de teugels over van Talan. Het paar won onder meer de wereldbekerwedstrijd in Mostaganem. In maart van dit jaar was Al Sharbatly nog actief met de zeventienjarige hengst, hij werd veertiende in de GP van Doha.

Beide hengsten zijn via diepvriessperma exclusief via het dekstation van  Paul Schockemöhle beschikbaar.

Bron Facebook/Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Presley Boy en Talan ter dekking bij Schockemöhle

  • Bibi

    “de nu twintig jarige Presley Boy”? Presley Boy is in 2014 helaas al overleden.

  • Anne Boogman

    Beste Bibi,
    Je hebt helemaal gelijk, ik pas het direct aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook