Ga naar hoofdinhoud

Primeur nieuwe Duitse aanlegtest voor Münster-Handorf

Foto Lonneke Ruesink
De fokkerijafdeling van de Duitse koepelorganisatie FN heeft bevestigd dat de aanlegtesten voor dekhengsten vanaf 2016 op de schop gaan. Er zal meer sportgericht worden getest. De primeur van het nieuwe sportsysteem vindt van 12 tot en met 14 februari plaats in Münster-Handorf.

De grootste verandering is dat er geen ongeteste hengsten meer in de fokkerij mogen worden ingezet. De kritiek op het Duitse systeem, dat nog geen driejarige hengsten in staat stelde om grote hoeveelheden nakomelingen te verwekken,  zal verstommen. Eigenaren van door Duitse stamboeken goedgekeurde hengsten moeten vanaf 2016 kiezen uit een 50-dagentest of een sportgericht aanlegtraject.

Dit laatste is heel nieuw. De hengsten die middels dit systeem voor definitieve goedkeuring in aanmerking komen doorlopen eerst een aanlegtest van 14 dagen. Later moeten zij twee keer aan speciaal hiervoor georganiseerde driedaagse concoursen deelnemen. Deze ‘sporttesten’ maken het mogelijk dat de hengsten meer gericht op één discipline (dressuur, springen, veelzijdigheid) worden getest.

Lees hier meer informatie over de veranderingen in de Hengstleistungsprüfungen.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook