Ga naar hoofdinhoud

Qlassic Bois Margot exclusief bij hengstenstation Holsteiner Verband

Qlassic Bois Margot met Simon Delestre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het is de directeur van de afdeling hengstenhouderij van het Holsteiner Verband gelukt om de dekrechten van het Franse Grand Prix-paard Qlassic Bois Margot voor de Duitse fokkers te verkrijgen. Norbert Boley sloot een exclusief contract met de eigenaar van de Selle Français hengst Rodolphe Bonnet.

De dertienjarige hengst Qlassic gaat via de mannelijke lijn van zijn vader L’Arc de Triomphe direct terug naar de beroemde volbloed Ladykiller xx, een van de meest invloedrijke hengsten van het Holsteinse stamboek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Verband de hengst graag voor hun fokkers wil gebruiken.

‘Wil altijd nul blijven’

De gesprekken die het stamboek voerde met Qlassic’s ruiter Simon Delestre tijdens zijn bezoek aan Holstein, heeft er toe geleid het contract met eigenaar Bonnet te kunnen tekenen. Delestre is vol lof over ‘zijn’hengst: “Qlassic is een springpaard zoals je het wenst. Hij is voorzichtig, heeft zeer veel vermogen, een goed karakter en wil altijd foutloos blijven.”

Meer dan een miljoen

Als zevenjarige begon Qlassic zijn carrière onder Simon Delestre. Veel overwinningen en hoge klasseringen behaalden het paar. Ze wonnen onder meer de Grand Prix van Bordeaux en waren tweede in de Rolex Grand Prix van Genève. Ook was het duo lid van het gouden Franse team op het WK in Caen. Het paard heeft een winstsom die over de miljoen euro komt.

Kampioen

In Frankrijk leverde Qlassic Bois Margot in 2015 de kampioen van de tweejarigen Dumbo des Biches. Zijn dochters Diva du Leon en Dédicace de Solama waren vorig jaar de kampioen en reserve kampioen van de merriekeuring. In Nederland werd Qlassic’s opvallende zoon Equus Tame van Jan Greve aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Bron Holsteiner Verband/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook