Ga naar hoofdinhoud

Quartz Adelheid Z ingeslapen, eigenaar beschuldigt dekstation van verwaarlozing

Quartz Adelheid Z (Quality Touch x Zandigo) is op 21-jarige leeftijd ingeslapen. De hengst, als vijf- en zesjarige finalist op het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden, was volgens Kathleen Lauwers van Haras des Hayettes is zo'n slechte conditie, dat er geen andere opties meer waren. Lauwers wijst met de vinger naar dekstation Haras de la Valledei, waar vorig jaar hun hengst Mozart al overleed.

“Vorig jaar overleed Mozart daar, onder sneue omstandigheden. We gingen er vanuit dat het een ongeluk was en bereikten een overeenkomst dat onze andere hengsten dit seizoen toch terug zouden keren. Afgelopen weekend kwamen de paarden in een verschrikkelijke, broodmagere toestand terug. De conditie van  Quartz was zo slecht, dat we geen andere keus hadden dat hem laten euthanaseren. Deze situatie is compleet onacceptabel. Geen enkel paard verdient dit”, legt Lauwers uit.

Einde sportcarrière

De hengst was als jong paard één van de grote beloftes van Gregory Wathelet, toen nog stalruiter bij Haras des Hayettes. De Frans kampioen van de vijfjarigen blesseerde zich later dat jaar in de stapmolen, waarna een oog verwijderd moest worden. Toch wist hij zich het jaar daarna te kwalificeren voor Lanaken, maar eenmaal op internationaal niveau bleek hij niet op zijn oude niveau terug te kunnen komen.

Meerdere Grand Prix-paarden

Toen zijn sportcarrière ten einde was, werd Quartz volledig voor de fokkerij ingezet. Hij produceerde meerdere Grand Prix-paarden, waaronder Qognac des Hayettes Z, Saxo des Hayettes en Qapitano des Hayettes.

Bron: Stud For Life

5 reacties op “Quartz Adelheid Z ingeslapen, eigenaar beschuldigt dekstation van verwaarlozing

 • Sanne

  Dit verdiend geen enkel paard laat dat duidelijk zijn, maar is het ook niet aan de eigenaren om voor immer en altijd zelf verantwoordelijk te blijven voor je eigen dier. Je paard elders in goeder trouw neerzetten en dan maar hopen dat hij de beste zorg krijgt moet je toch echt zelf controleren, helaas. Laat dit een les zijn voor iedereen…. Blijf zelf controle houden over je paard en ga er nooit vanuit dat de “ander” wel voor hem zal zorgen…….Kosten besparen over de rug van een paard, zal zeker niet de eerste keer zijn en helaas ook niet de laatste keer. Wees zuinig op je dier en houd de controle in eigen hand. Ga er zelf eens wat vaker heen, dan was dit ook eerder geconstateerd en had er ingegrepen kunnen worden.

 • marcel dufour

  De foto’s tonen magere paarden maar toch niet zo mager dat alleen afmaken de enige optie is zou je op het eerste gezicht zeggen.

 • Jane Brommet

  Sorry maar je gaat toch af en toe kijken hoe het erbij staat? Blijft jouw paard hoor. Lekker dus….

 • jan jonas

  Jammer dat z’n paard het leven moet laten. Dit paard had geholpen kunnen worden. Marcel Dufour heeft gelijk evenzo de anderen schrijfsters, de eigenaren hadden beter moeten opletten. Slechte reclame van de hengstenhouder.

 • Kaat

  Je gaat toch regelmatig kijken bij je paarden. Dan had het niet zover moeten komen toch? Zelf ook schuldig aan verwaarlozing!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.