Ga naar hoofdinhoud

Queen Vegas Van ’t Merelsnest topper op Flanders Foal Auction

McLain Ward met Sapphire Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Queen Vegas Van 't Merelsnest was het afgelopen weekend de topper van de Flanders Foal Auction in Bonheiden. Het merrieveulen uit de beroemde stam Van 't Merelsnest bracht 27.000 euro op. De gemiddelde prijs van de eerste veiling van het seizoen lag op 13.000 euro.

De Oost Vlaamse fokker Walter Van Bunder had voor het tweede jaar op rij de veilingtopper in Bonheiden. Het is niet verwonderlijk dat zijn Darco-veulen Queen Vegas Van ’t Merelsnest veel geld opbracht. De merrie komt uit de halfzus van het Grand Prix-paard Sapphire (v. Darco), die onder McLain Ward zeer veel heeft gewonnen. Moeder Artemis Van ’t Merelnest (v. Voltaire) sprong zelf op 1.40m-niveau. Ook haar halfzus Wendelina (v. Darco) sprong internationaal en bracht onder meer Glasgow-W van ’t Merelnest die onder Jur Vrieling furore maakt.

Een veulen van Comme Il Faut, Compère-K van ’t Kattenheye was het tweede duurste voor 22.000 euro. Het hengstveulen stamt uit een Holsteinse merrielijn en is nauw verwant aan de Zangersheide-hengst Contador. Een embryo uit Centa de Muze met als vader Obourg leverde 20.000 euro op. Centa de Muze is een kleindochter van Querly Chin, de Grand Prix-merrie die de grondlegger is van de De Muze-stam.

Veulens met als vader For Pleasure en Balou du Rouet gingen voor 18.000 van de hand.

Kijk hier naar de video van Queen Vegas Van ’t Merelsnest.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Galop.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook