Ga naar hoofdinhoud

Querlybet Hero, Clarimo en Zento stoten door op HorseTelex-ranking

Exclusief
In de top van de A-, B, en C-ranking is het bloed van Baloubet du Rouet goed vertegenwoordigdFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De dynamische HorseTelex IPV-ranking wordt dagelijks bijgewerkt en ruim een maand in 2017 zijn er al weer flink wat wijzigingen ten opzichte van de jaarranking van 2016. Op de C-ranking gaat nu Querlybet Hero (v. Baloubet du Rouet) aan kop, de D-ranking is prooi voor Clarimo ASK (v. Clearway) en de NRPS, Oldenburgs en Zuid-Duits goedgekeurde KWPN'er Zento (v. Quasimodo Z) staat bovenaan de E-ranking. 

Het is logisch dat de verschuivingen vooral te zien zijn in de rankings voor jonge, veelbelovende verervers (de C-ranking voor nakomelingen tot en met 13 jaar, de D-ranking voor nakomelingen t/m 11 jaar en de E-ranking voor nakomelingen t/m 9 jaar). Omdat alle paarden op 1 januari officieel een jaar ouder worden, zijn er een altijd een stel nakomelingen die bijvoorbeeld niet meer op de D-ranking, maar op de C-ranking meetellen voor hun vader.

For Pleasure

Op de A-ranking is er weinig veranderd in de top. For Pleasure (v. Furioso II) is ook aan de hand van de resultaten van zijn nakomelingen van 15 februari 2016 tot 14 februari 2017 de beste springpaardenvererver ter wereld. Baloubet du Rouet (v. Galoubet A) volgt op plaats twee en zijn zoon Balou du Rouet staat vierde. Tussen vader en zoon heeft Cornet Obolensky zich genesteld.

Cornet van C-ranking

Op de B-ranking staat Cornet nog altijd aan kop, gevolgd door voormalig Wereldkampioen Vigo d’Arsouilles (v. Nabab de Reve) en Balou du Rouet, maar van de C-ranking is Cornet verdwenen.

Op de jaarranking van 2016 voerde hij ook de C-rubriek aan, maar nu is het stokje overgenomen door Querlybet Hero. Daarmee is het bloed van Baloubet du Rouet goed vertegenwoordigd in de top van zowel de A-, B- als de C-ranking.

Berlin tweede

Berlin (v. Cassini I) staat nu op de tweede plaats op de C-ranking en doet het ook op de B-ranking niet onaardig met een zesde plaats. Op de A-ranking klimt hij eveneens gestaag door en staat hij nu als zestiende vererver van de wereld op papier.

Clarimo op 1, Verdi 2, Ukato 3

De D-ranking wordt aangevoerd door Clarimo ASK, die het in de jaarranking 2016 nog moest doen met een vijfde plaats op dezelfde ranking en tweede stond op de E-ranking. Een aantal van zijn internationaal presterende nakomelingen is in 2017 tien geworden en telt nu dus mee voor de E-ranking.

Maikel van der Vleutens keurhengst Verdi TN N.O.P. staat nu tweede, terwijl hij over 2016 met een zesde plaats net buiten de topvijf stond. De derde plaats op deze ranking is eveneens voor een KWPN-goedgekeurde hengst: de Hannoveraans gefokte Ukato (v. Stakkato).

NRPS’er Zento

De KWPN-gefokte, maar NRPS, Oldenburgs en Zuid-Duits goedgekeurde Zento (v. Quasimodo Z), die door wijlen Ad Goeijers uit de moeder van Dobels Cento werd gefokt en bij het KWPN niet verder kwam dan de derde bezichtiging, voert de E-ranking aan. De hengst stond over 2016 al op de vierde plaats op de E-ranking en is nu doorgestoten naar de koppositie.

Achter hem volgen drie BWP’ers. Daarvan twee zonen van Darco: Erco van ’t Roosakker (v. Darco) en Bamako de Muze (v. Darco). Tussen de twee Darco-zonen staat Harrie Smolders’ Emerald van ’t Ruytershof.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.