Ga naar hoofdinhoud

Quidam-zoon onderscheidt zich op HK Holstein

HK Holstein
HK Holstein

Bij het vrij bewegen en los springen van de nieuwe jaargang Holsteiner hengsten was het vandaag in de Neumünster Holstenhalle de Quidam de Revel-zoon Quvee Prestige (cat.nr 72) die zich als beste liet zien. De hengst is iets beknopt en met 1,63 m aan de kleine kant, maar hij was de absolute publieksfavoriet.

De nafok van Holsteins ambassadeur Casall la Silla viel dit keer niet mee. Cat.nr 25 Clarcon maakte nog de beste indruk, maar deze wat bange hengst was moeilijk beoordeelbaar. Dat gold voor opvallend veel kandidaat-hengsten, het leek alsof deze hengsten waren geprepareerd.

Colman onderscheidde zich met twee vermogende zonen. Cat.nr 50 Culture III was bij het los springen een tikje traag, maar deed zijn werk met het grootste gemak. Zijn royaal ontwikkelde halfbroer cat.nr 51 Crumble was wat minder traag, maar deze hengst sprong – zoals veel van zijn jaargenoten – met een matig voorbeen.

Cat.nr 79 Somersby was een duidelijke uitzondering op deze regel. Maar als zoon van Stakkato brengt deze hengst dan ook de nodige kwaliteit uit een andere fokgebied (Hannover) mee.

Uit de eerste jaargang van Connor (v. Casall) waren twee goede zonen tot de Holsteinse hoofdkeuring doorgedrongen. Dit betreft cat.nr 53 Contento encat.nr 54 Coventry. Ook cat.nr 56 Comfilo (v. Contender), cat.nr 17 Cancant (v. Canturo) en cat.nr 20 Caleon (v. Caretino) behoorden tot de top van deze collectie.

Calido toonde meerdere zonen, waarvan cat.nr 7 Calibat en cat.nr 9 Calinello de meest moderne waren en de beste indruk maakten.

Eén dressuurhengst kreeg veel bijval van het publiek. Dit betrof cat.nr 18 Carantas (v. Carabas).

Morgen maakt de hengstenkeuringscommissie haar beslissingen bekend, inclusief de toekenning van premies en het uitroepen van de kampioen. De hengstenkeuring in Neumünster wordt afgesloten met de veiling.

Lees dinsdag alles over de Holsteinse hengstenkeuring in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook