Ga naar hoofdinhoud

Rampal overleden

De bij het KWPN Noord Amerika (NaWPN)-goedgekeurde hengst Rampal (Ramiro Z x Natron), 26 jaar geleden in Nederland geboren, is ingeslapen. Mary Alice Malone van de Amerikaanse stoeterij Iron Spring Farm heeft afscheid genomen omdat de hengst met ouderdomskwalen kampte. Ze is niet alleen de eigenaresse van Rampal, ze heeft hem ook in de zware tour dressuur uitgebracht. Zijn bekendste zoon is Ovation ISF (mv. Argentan I), die zeer succesvol sprong met Markus Fuchs.

Ovation’s volle zus Lanita werd in ’96 werd uitgeroepen tot Grand Champion Dressage in Devon. Rampal’s zoon Roulette (mv. Bonjour) bereikte de Grand Prix-dressuur. Rampal werd zelf gefokt uit de preferente prestatiemerrie Terika (Natron x Cobbler’s Thread xx), die ook moeder is van het Grand Prix-dressuurpaard Miss Holland (v. Ramiro) van Maria Kasselmann, de ZZ-zwaar-dressuurpaarden Elios (v. Ramiro) en Flair (v. Ramiro) en het Z2-dressuurpaard Donald (v. Ronald). Terika komt ook in de moederlijn voor van de hengsten Sir Scandic (v. Scandic), Anton (v. Briar), Riant (v. Jazz) en Veron (v. Casco).

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant


Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook