Ga naar hoofdinhoud

Reesink met volle broer Kaiser Milton naar Trakehner keuring

Kavalli (v. Millennium) - Foto: Trakehner Verband

De collectie voor de Trakehner hengstenkeuring 2018 (18-21 oktober) is bekend. 39 2,5-jarige hengsten staan in de catalogus, plus vier voor de zadelkeuring. Millennium is met zes zonen in het boekje de topleverancier. Een van de Millenniums is de volle broer van de kampioen van vorig jaar, Kaiser Milton. Deze Kavalli, in 2016 voor 8.000 euro geveild op de Starsale, wordt voorgesteld door Eugène Reesink. 

Net zoals Kaiser Milton, is Kavalli gefokt door Tonny Aan de Stegge, die moeder Kaiser’s Els kocht bij Sien Spekenbrink, nadat Henk Spekenbrink in 2008 overleed. “Henk Spekenbrink was een goede vriend van me en ik heb de laatste drie merries bij zijn vrouw Sien gekocht, daaronder ook de moeder van Kaiser Milton”, vertelde Aan de Stegge vorig jaar toen hij – overmand door emoties – naar voren mocht komen als de fokker van de kampioen.

22 vaders

De 39 hengsten in de collectie stammen van 22 verschillende vaders af. Naast de zes Millenniums (uit moeders van Van Deyk, Okavango, Le Rouge, Songline, Münchhausen en Hofrat), komen er vier van Schwarzgold en drie van de in Nederland door familie Hofman gefokte Ivanhoe, drie van Honoré du Soir en drie van hengstenkeuringskampioen Sir Sansibar.

Vier voor zadelkeuring

Fokkerijleider Lars Gehrmann is blij dat er dit jaar vier hengsten zijn aangemeld voor de zadelkeuring. “Dat zijn vier hengsten met veel kwaliteit.”

Klik hier voor de collectie (met foto’s en video’s)

Bron: Trakehner Verband/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook