Ga naar hoofdinhoud

Regio Oost met goede tuigpaarden naar Centrale Keuring

Gisteren waren de stamboekkeuringen voor de regio Oost in Wezep en Ede. Vanuit Wezep werden twaalf driejarigen doorverwezen naar de Centrale Keuring en Ede voegde daar nog achttien tuigpaarden aan toe.


Door elkaar genomen viel de kwaliteit in Wezep niet helemaal mee maar was wel van een dusdanig gehalte dat er toch een groot aantal merries kon worden doorverwezen. Cizandro was met drie CK-paarden de hengst met de meeste aangewezen merries. Manno-dochter Hikaru behoorde exterieurmatig tot de besten. Bij de vier tot en met zevenjarigen werden twee merries aangewezen voor de CK.

In Ede leek de kwaliteit beter, achttien driejarigen en drie vier tot en met zevenjarigen kregen het groen licht. Atleet, Cizandro en Manno kregen elk vijf merries doorverwezen en kinderen van Ditisem vielen op in positieve zin. De merrie die het hoogst wist te scoren was Heidelien (v. Cizandro). Ook de merrie Hare Majesteit (v. Ditisem) wist hoog te scoren.

Bron KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!