Renate van Vliet: ‘Nu lekker zelf genieten van Galaxie’ Exclusief

Renate van Vliet met Galaxie. Foto: Esmee van Gijtenbeek

Na een verblijf van ruim een jaar bij Diederik van Silfhout, heeft Renate van Vliet zelf de teugels weer overgenomen van haar KWPN-hengst Galaxie (Jazz x Future). Onder Van Silfhout liep de  kampioenskeuringshengst de hengstencompetitie, WK-selecties en Pavo Cup. Nu gaat Van Vliet de inmiddels zesjarige Jazz-zoon zelf verder opleiden en uitbrengen in de sport.

Renate van Vliet reed Galaxie eerder al zelf en toonde hem op verschillende hengstenshows. “Met oog op de hengstencompetitie is hij vorig jaar naar Diederik gegaan. Toen hadden we al afgesproken dat ik hem ooit zelf weer een keer zou overnemen”, legt Van Vliet uit.

Ouder en volwassener

“Destijds durfde ik Galaxie nog niet zelf uit te brengen. Nu hij ouder en volwassener is geworden wil ik dat graag zelf doen. Het is in goed overleg met Diederik gegaan en ik ga nu zelf lekker genieten van Galaxie”, vervolgt de amazone die de hengst inmiddels drie weken thuis heeft staan.

Wedstrijdplanning

Van Vliet traint met Galaxie bij Van Silfhout. “We hebben al weer een paar gelest en ik heb nog geen echte wedstrijdplanning. We gaan eerst rustig aan elkaar wennen en dan denk ik dat ik hem straks in het Z1 of Z2 ga uitbrengen.”

Ontmoeting Joop van Uytert

Van Vliet kocht de hengst als 2,5-jarige op de Equine Elite veiling en zette hem vervolgens in training bij Joop van Uytert. “Zo heb ik destijds Joop ontmoet. Heel leuk dat Galaxie ons heeft samengebracht.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.