Ga naar hoofdinhoud

Reserve kampioen Helium wint met 8,3

Helium (v. Millennium) Foto: Trakehner Verband/Stefan Lafrentz

De goedgekeurde Trakehner hengsten deden het gisteren goed op het Bundesturnier in Hannover. De Helium, de reservekampioen van de hengstenkeuring van vorig jaar, won overtuigend de rijpaardenproef voor 3-jarige hengsten. Zondag worden alle kampioenstitels verdeeld in Hannover.

De Millennium-zoon Helium scoorde een 8.5 voor de rijpaardenproef. De hengst die werd voorgesteld door Lena Günnel kreeg onder andere een 8.5 voor de draf en de galop en een 9 voor africhting. Hij liet daarmee de nummer twee Kaiser Kamillo (v. Iksander) ver achter zich.

De 4-jarige hengst Greenwich Park (v. Saint Cyr) won onder Jana von Rönne met een 8.8 zijn dressuurproef terwijl in de andere afdeling Sascha Böhnke op de Millennium-zoon Ivanhoe met een 8.5 de beste bij de 4-jarigen was. Böhnke had ook de winnaar van de 5- en 6-jarige dressuurpaarden onder het zadel. Gallardo (v. Imperio) op kop met een 7.6. In de Prix St.Georges won de Trakehner hengst Sergeant Pepper TSF. De zoon van Exclusiv kreeg een percentage van 69.912%.

Ook bij de springpaarden kwam een goedgekeurde hengst sterk voor de dag. De 5-jarige Lebenstraum (v. Abendtanz) kwam in handen van Raffaele Valente als beste uit de bus met een 8.5 in de klasse A.

Vanavond is de veulenveiling in Hannover en morgen worden de kampioenskeuringen van de Trakehners gehouden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht Trakehner Verband

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook