Ga naar hoofdinhoud

Reservekampioen Expo geruind en naar De Beukenvallei

Exclusief
46 Expo (Wynton x Belisar)
Expo (v. Wynton) bij het verrichtingsonderzoek 2012. Foto Jacquelien van Tartwijk

De zwarte Wynton-zoon Expo werd in 2012 de reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. De inmiddels achtjarige Expo werd onlangs gecastreerd en staat nu in training bij De Beukenvallei van Marcel Sterrenburg en Joyce Lenaerts.

Expo werd door eigenaar Ad Roefs gefokt uit de Belisar-dochter Kelwrie, een halfzus van de KWPN-hengst Negro (v. Ferro). Hij viel op de hengstenkeuring destijds op met zijn fraaie voorkomen en fijne manier van bewegen en werd in de kampioenskeuring geplaatst achter kampioen Etoine (v. Vivaldi).

Verrichtingsonderzoek

Daarop volgde deelname aan het voorjaarsverrichtingsonderzoek, maar de hengst moest deze vroegtijdig staken wegens een lichte onregelmatigheid.

Een klein jaar later werd bij navraag bekend gemaakt dat hij in training stond bij Adelinde Cornelissen.

Cornelissen

Cornelissen reed ook zijn halfbroer ZiziTop (v. Scandic) en ontdekte zo ook Expo. “Adelinde heeft hem een tijd gereden, maar die combinatie is uiteindelijk uit elkaar gegaan. ZiziTop is gebleven en Expo kwam terug naar huis”, vertelt Roefs.

Castratie

Sinds het laatste nieuws over Expo zijn er vier jaren verstreken. Hij werd nog niet in de sport uitgebracht, maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling. “Hij is ongeveer drie maanden geleden gecastreerd en staat nu bij De Beukenvallei van Joyce Lenaerts. Daar staat hij in training”, aldus Roefs.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook