Ga naar hoofdinhoud

Rijpe Ivoli E op beweging naar fel bestreden titel

Foto: Jacquelien van Tartwijk
De driejarige dressuurmerries vormden met recht het toetje van de Centrale KWPN keuring van Zuid Holland vandaag in Strijen met negen merries naar de NMK. De sterren van de stamboekkeuring straalden ondanks de regen, al hield mogelijk de natte gladde zuigende bodem hen van dat extra’s af. Kampioene Ivoli-E (Dream Boy x Jazz) van Tim Coomans deerde dat niet en liet wel haar goede techniek zowel in draf als stap zien.

Ivoli was een al erg rijpe en in rijke conditie verkerende vos die wat de jeugd miste, maar in draf wist ze een ieder te overtuigen met name met haar sterke achterbeengebruik. Dat had ook de als tweede geplaatste Ivy (Ampère x Sandro Hit) van M.J. Holter en R.G. Klijn. Deze donkerbruine van 1,63 m deed op stand erg beknopt aan, maar ook zij wist zich in draf groot te maken en met haar power te overtuigen. De derde plek ging naar Ivory (v. Emerson x Scandic) van C. Heemskerk, die aansprekend was van type met veel vrouwelijkheid en met een heel goede tact en souplesse door de baan walste en ook goed stapte.

In de rijke kopgroep zaten een aantal zeer imponerende merries die er nu net scherp genoeg voorstonden en zo iets te gespannen bleven zowel in draf als stap. Dat maakte ook dat de imponerende Iwendy, die op de stamboekkeuring 95 voor beweging scoorde, zich niet wilde geven en genoegen moest nemen met de achtste plek. Op de NMK zullen deze klasse merries de strijd opnieuw aanbinden en wie weet wie er dan naar voren komt drijven.

Vier- tot en met zevenjarigen

Ook het kopnummer van de vier tot en met zevenjarigen bleek een echte topper. Deze Grenaat (Rousseau x Johnson) van M. de Lange bood de beste driejarige reële concurrentie in de strijd om het dagkampioenschap. Deze elegante en mooi gelijnde merrie draafde op natuurlijke wijze met veel tact en ruimte door de baan.

Veulens

In de matige veulenrubrieken werd merrieveulen Lorraine (Governor x Apache) van J. Muildijk uitgeroepen tot kampioen Zij was voldoende ontwikkeld, had wat fijn beenwerk en wist zich in beweging goed te presenteren in draf waarbij ze nog iets meer los mag laten. Zij mocht door naar de NVK.

Springpaarden

Bij de kleine groep springpaarden werd de vierjarige arm gespierde Hiske VDP (Baltic x Indorado) van Astrid van der Poel- De Groot kampioen terwijl haar stalgenote, de jeugdige driejarige schimmel Izzytimes VDP (Corland x Optimist) een NMK uitnodiging in de schoot geworpen kreeg. Beide merries konden voor een springpaard opvallend goed draven.

Klik hier voor de bijbehorende fotoserie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook